Протести тресат България. През последните седмици редица протестни действия бяха

...
Протести тресат България. През последните седмици редица протестни действия бяха
Коментари Харесай

Много протести, но без солидарност

Протести тресат България. През последните седмици редица протестни дейности бяха извършени както в София, по този начин и в останалата част на България, като мотивите за тях бяха най-различни.
Стотици българи излязоха на митинги против размразяването на плана за градежа на атомната електроцентрала АЕЦ „ Белене “. В поредност от акции пред постройките на Народното събрание и на Министерския съвет, проведени от ‚Демократична България “, хората желаеха оставката на държавното управление на Бойко Борисов.

Преди броени дни в София се организира и митинг на обединените дела. 27 сдружения се събраха, с цел да потвърдят, че в България има гражданско общество и то не е безразлично към протичащото се в страната.

От седмици майки на деца с увреждания стачкуват на палатков лагер пред Народното събрание. Исканията им са за почтено отношение на страната към хората с увреждания и техните родители, които са оставени на произвола на ориста. Отговорът на ръководещите бе да изпратят зам.-министърът на обществената политика на командировка в Съединени американски щати с цена на билета от 8000 лева

Вчера станахме очевидци на митинг на жителите на Ахелой против неуместния нов път от Бургас към Слънчев бряг, който на процедура отряза тяхното обитаемо място от цивилизацията. Широкорекламираният от премиера Борисов и Агенция „ Пътна инфраструктура “ път се оказа следващ управнически гаф.

Днес от 18 часа пред постройката на Министерския съвет се организира митинг ”Заедно против мафията! За да я има България”, като уредник е неправителствената организация ”Ние, Гражданите”. Ето какво се написа в апела за митинга:

„ Не остана ранглиста, без значение дали по стопански индикатори, беднотия, ниво на корупция, липса на правораздаване и правдивост, независимост на словото, в която на дъното да не бъде България.

НАШАТА БЪЛГАРСКА МАФИЯ НЯМА НАЯЖДАНЕ И ЗАДРЪЖКИ.

Единственият метод това да спре е да й се противопоставим всички дружно. “

Истинският въпрос тук е, за какво всички тези митинги се организират разграничени? Нали всички желаят събаряне на държавното управление и най-много на корупционния модел, който е причина за проблемите им? Потърсихме мнението по този проблем на Николай Колев-Босия:

„ Българинът, за жалост, няма политическа просвета. Политиците също нямат такава. Виждаме липса на стратегическо мислене и от двете страни. Работи се на парче, а по този начин не може да се реализира нищо.

Всеки издига преди всичко личните си проблеми, а по този начин не може. Липсва правилото на взаимност. Без осъществяване на кръгла сред неправителствените организации няма да стане нищо “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР