Протести срещу Националната стратегия за детето се проведоха в редица

...
Протести срещу Националната стратегия за детето се проведоха в редица
Коментари Харесай

Протести срещу Националната стратегия за детето се проведоха в редица градове в страната


Протести против Националната тактика за детето се организираха в редица градове в страната за четвърти път. Протестни шествия се състояха в София, Велико Търново, Варна, Бургас, Сливен и други градове, като в тях се включиха десетки жители. Заради неприятното време митингите бяха по-малобройни, по тази причина уредниците от Национална група „ Не на Стратегията за детето 2019 – 2030 “ оповестиха, че на 9 юни (неделя) ще се организира нов всеобщ митинг в столицата.
В късния следобяд в София се събраха десетки родители. Протестното шествие потегли от НДК, като мина през бул. „ Витоша “ и стигна до Министерски съвет. Оттам протестиращите се насочиха към пл. „ Народно заседание “. Те скандираха: „ Долу ръцете от нашите деца “. Полицейското наличие в региона беше засилено. В момента работата по тактиката е спряна по предписание на министър-председателя Бойко Борисов поради отрицателните публични реакции към плана. Протестиращите настояха за отменяне на документа, присъединяване на жителите и родителите в написването на нов сходен документ, връщане на отнетите нелегално деца, оставки в организацията за отбрана на детето, прекачване на телефона за подаване на сигнали от деца за тормоз „ в ръцете на страната “, излизане на България от Норвежкият финансов механизъм и финансиране на небогати фамилии, възпрепятствани да отглеждат обикновено децата си, наедно с приемните фамилии.
Родители излязоха на митинг и във Варна против водените съгласно тях антидетски и антисемейни политики в страната. Протестиращите се събраха пред катедралния храм "Св. Успение Богородично ", откъдето потеглиха към площад "Независимост ". Един от уредниците на митингите във Варна - Павлина Тодорова, изясни, че за следващ път родители излизат на митинг не поради оспорваната Национална тактика за детето, а против редица закони, които съдържат огромна част от към този момент "замразената " тактика. Според нея в страната се прокарват близо 27 закона, които още веднъж съдържат детайли на ювенална юстиция, полово обучение в ранна детска възраст, извеждане на деца от фамилии и други Протестиращите желаеха ръководещите да вземат поради техните претенции и да работят за законодателство, което пази правата на фамилията. По думи на различен от уредниците на митинга - Михаела Берова, поддръжката в обществените мрежи към този момент наброява близо 106 000 души в народен проект, а във Варненско - близо 6 000 души.
Граждани се събраха на митинг и на площад „ Майка България “ във Велико Търново. Основното, за което недоволните родители упорстват, е ясно и изрично да се съобщи, че няма да има такава тактика, която съгласно тях лимитира правата им умерено да отглеждат наследниците си. Красимира Станева-Ахмедова от уредниците на митинга заключи, че родителите желаят още анулация на измененията, които са гласувани „ тихомълком и без кворум”. Протестиращите прецизираха, че имат поддръжката на Българската православна черква, Главното мюфтийство, омбудсмана и някои медии. Те обявиха, че организирането на манифестации и шествия ще продължи, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията на родителите.
Протестно шествие под надпис „ Не на „ Национална тактика за детето 2019-2030 година “ се организира и в Бургас. В него участваха най-вече родители със своите деца, които са срещу тактиката за детето. Събраха се близо 100 души. Те се оповестиха и срещу настройването на деца против родители и упражняването на надзор над родителите посредством боязън от законно лишаване на децата им. Развяваха плакати с надпис „ Не пипайте децата ни”, а доста от участниците носеха балони и трибагреници. Шествието стартира от църквата „ Св. Иван Рилски”, мина по централната улица „ Александровска”, съпроводено от крясъци „ Долу ръцете от децата ни”, и завърши пред постройката на Общината.
Родители от Пловдив също излязоха на протестно шествие. Маршрутът им бе от Джумаята до Централна поща. Те вървяха със флагове, някои бяха довели и децата си. Шествието завърши бързо поради мощния дъжд. Протестиращите се оповестиха срещу законовите промени и за отменяне на Проекта за националната тактика за детето.
В Сливен също се състоя митинг. Инициаторите се оповестиха против опълчването на деца против родители и упражняването на надзор над родителите посредством боязън от законно лишаване на децата им. Освен това митингът беше ориентиран и против джендър идеологията.
Миналия месец министър председателят Бойко Борисов съобщи, че национална тактика за детето няма и дефинира митингите като безпочвени. От общественото министерство също не един път обявиха, че митингите против тактиката нямат съображение, защото работата по плана е спряна

focus-news.net
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР