Протести ще блокират центъра на София днес. От 12 ч. пред

...
Протести ще блокират центъра на София днес.
От 12 ч. пред
Коментари Харесай

Протести блокират София днес

Протести ще блокират центъра на София през днешния ден.

От 12 ч. пред НДК ще стартира Марш за правораздаване, проведен от самодейността " Правосъдие за всеки ". Маршрутът на протестиращите е в посока Съдебната палата.

Автопоход до пл. " Александър Батенберг " от протестиралите за намаление на цените на горивата, а към този момент - с претенции за оставка в Комисията за финансов контрол, по-малко депутати и по-малки партийни дотации.

Седящ митинг ще има пред постройката на Министерски съвет на бул. " Дондуков ".

Очакват се акции на неодобрение в Перник, в Монтана, в други градове на страната.

Марш

От " Правосъдие за всеки " канят " всички свободни жители, с цел да си поговорим по въпросите: #КОЙ заменя Правосъдието с правообслужване и в чия полза; за какво възприятието за правдивост тотално изчезна в българското общество; връщаме ли се към мрачните години на тоталитарните практики и правосъдие; имаме ли правораздаване за всеки или поръчково правообслужване ".

Прокуратурата " все по-явно прислужва на олигархията ", пишат те и цитират обяснението на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов за протичащото се в правосъдната система: " Съдът не следва да демонстрира единодушие с прокуратурата и не трябва да се трансформира в орган по реализиране на наказателната политика на страната, като нарушава фундаментални правила в наказателния развой ".

" Точно това се случва обаче в новия мегаантикорупционен орган с гръмкото наименование КПКОНПИ и в Специализирания съд на властта, в който в емблема на корупцията и тежката престъпност в страната се трансфораха кметът и заместител кметът на един столичен регион, а всички други държавници, политици и олигарси се оказаха почтени.

...

Да напомним, на независимост са: наказаният в три страни за наркотрафик Брендо, силовашките водачи Маджо, Маргините, Баретата, даже и Митьо Очите още не е в ареста; видни олигарси, разследвани по обвинявания за тежки закононарушения от години; упрекнатите за пране на пари от скандалната " Джи Пи груп " ; упрекнатите и към този момент оправдани политици като Бисеров, Сидеров, Масларова, Цветанов... Списъкът е дълъг ", се споделя още в апела.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР