Протести се състояха в няколко големи италиански градове в събота

...
Протести се състояха в няколко големи италиански градове в събота
Коментари Харесай

Протести срещу въвеждането на „зелен паспорт“ за COVID-19 в Италия

Протести се състояха в няколко огромни италиански градове в събота следобяд. Недоволството на стачкуващите беше против въвеждането на наложителния здравен пропуск, необходим за навестяване на събития, провеждащи се на закрито, съобщи „ Франс прес “.

Около 1500 души се събраха на „ Пиаца дел пополо “ в центъра на Рим, като скандираха " Без зелени пропуски " и " Свобода ". С крясъци „ Свобода “ и „ НЕ на здравната тирания “, те размахваха националния байрак
Снимка: Ройтерс
Хиляди стачкуваха и в северния град Милано. Някои от тях носеха значки във формата на жълти звезди на Давид с надпис " неимунизиран " – отпратка към въведените от нацистите отличителни знаци за евреите, оповестява организация АНСА.

Шествието стартира на площад „ Фонтана “ и стигнаха до площада на „ Ла Скала “, където се намира централата на градската администрация на Милано. По време на шествието по улиците на центъра стачкуващите скандираха лозунги против публицисти, вирусолози и държавно управление. Пред АНСА протестиращ декларира, че тези викания са предизвикани от това, че на „ публицистите им се заплаща, с цел да споделят, че хората са умрели от COVID-19 “.
Снимка: Ройтерс
Стотина членове на придвижването " Но вакс " се събраха и в южния град Неапол, като се противопоставяха изключително на имунизацията на децата.

„ Зеленият паспорт “ е уголемение на европейския дигитален документ. От тази неделя той е наложителен в Италия за навестяване на кина, музеи и закрити спортни зали, както и за хранене навътре в заведения за хранене.

Персоналът на учебните заведения и университетите също би трябвало да има документ, също както и студентите. От 1 септември здравният документ ще бъде нужен и за качване на вътрешни полети и на влакове, пътуващи на огромни дистанции.

Пандемията лиши живота на над 128 000 души в Италия, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР