Протести под надслов „Не на насилието в детски градини и

...
Протести под надслов „Не на насилието в детски градини и
Коментари Харесай

Нови протести срещу насилието в детските градини

Протести под надпис „ Не на насилието в детски градини и учебни заведения " се организираха във Варна и Пазарджик и следва в Плевен.

Първият от серията беше през вчерашния ден в Бургас, а мотив за недоволството на родителите стана скандалният случай с измъчваните деца в ОДЗ „ Брезичка " в морския град.

Протестите са в поддръжка на гражданска самодейност с 14 оферти за промени в системата на образованието, импортирани в Народното събрание на 4 август. Сред импортираните оферти са - шефовете на детски градини, ясли и учебни заведения да се явяват на конкурс на всеки четири години, повишение заплатата на учителите, понижаване броя на децата в групите, ранно пенсиониране за учителите.

Въпреки неприятното време във Варна се събраха десетки хора.

„ Тук сме, тъй като желаеме да няма принуждение върху нашите деца в ясли, детски градини и учебни заведения. Искаме да се слагат камери по този начин, както нас ни следят до момента в който работим и нямаме нищо срещу, тъй като си вършим работата и дори забравяме, че има камери.

Проверката е висша форма на доверие. По този метод всеки ще подсигурява качествено да си прави работата и правилно си е проработил заплатата ", разяснява една от протестиращите майки пред Българска национална телевизия.

На въпрос видеокамерите ще решат ли казуса, протестиращите дават отговор:

„ Не, те са част от решаването на проблемите, които няма да се решат бързо. И поради това би трябвало да има някакво видео наблюдаване, с цел да сме сигурни къде оставяме децата си и какво се случва с тях. Защото системата е под всякаква рецензия ".

Организаторът на митинга Васил Николов, пък разяснява пред БТВ:

„ Протестите са под надпис „ Не на насилието ", само че в действителност са в поддръжка на нашата национална гражданска самодейност, която сега е в Народното събрание. Тя е с редица оферти за промени в просветителната ни система. Това е началото на едни промени, които чакаме към този момент десетки години. Нашата просветителна система стои на едно място и тъпче, а светът се трансформира, по тази причина желаеме да се приспособява към новия свят. Не сме срещу учителите и общините, в противен случай - чакаме тяхната поддръжка, с цел да сложим началото на тази толкоз дълго чакана смяна ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР