Протести като американските може да се появят и в Европа.

...
Протести като американските може да се появят и в Европа.
Коментари Харесай

Искрен Иванов: И в Европа може да се появят протести като американските

Протести като американските може да се появят и в Европа . В цялата англосаксонска общественост към този момент има сходно неодобрение.

Това съобщи пред БНР Искрен Иванов , учител в СУ " Св. Климент Охридски " по политология. Повод за думите му са продължаващите седми ден протести в Съединени американски щати след убийството на афроамериканеца Джодрж Флойд от бял служител на реда и желанието на президента Доналд Тръмп да активизира армията в помощ на полицията.

" Този спор повдига един доста значим спор - по какъв метод стоят нещата с правата и свободите освен в Съединени американски щати, само че като цяло в развитите демокрации ".

" Намесата на армията алармира, че спорът се трансформира в събитие от държавен мащаб ", сподели Иванов.

Според него в американската история подобен вид расови спорове са нещо всекидневно, само че мащабите на този заплашват да ескалира до нещо доста по-катастрофално.

Преподавателят напомни, че в Съединени американски щати има ясно разграничаване в бранша за сигурност, той е повлиян от американския федерализъм. Органите за сигурност се ръководят от длъжностни лица, директно определени от жителите на равнище щати - така наречен шерифи . Там има съзнание за това, че тези органи са виновни освен пред федералното държавно управление, само че и пред жителите ", изясни той.

Афроамериканците са доста добре интегрирани във всички сфери на живота, само че въпросът е дали полицейското право в Съединени американски щати има потребност от промяна , счита преподавателят.

Според него президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп стартира да губи възможностите си за втори мандат в Белия дом. Мерките, които американският президент подхваща, са с цел да убеди обществото, че той прави най-хубавото за тях. " Аз не мисля, че той може да го направи. Този път няма да му се получи, тъй като стартира да губи харизмата на обединител на американското общество, а за един президент това е съдбовно - и на избори, и в политиката ", сподели Искрен Иванов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР