Протести имаше и днес в няколко града в страната. Протестиращи

...
Протести имаше и днес в няколко града в страната. Протестиращи
Коментари Харесай

Протести белязаха съботния ден

Протести имаше и през днешния ден в няколко града в страната. Протестиращи се събраха в София, Русе, Лом, Козлодуй, Варна, Шумен, Добрич и Смолян. Исканията още веднъж бяха за оставка на кабинета и понижаване на цените на горивата.
 
Около 100 водачи стачкуваха в Лом с колите си и блокираха за към час изходите от града. Шофьорите обясниха, че митингът не е единствено против високите цени на горивата, а главно против повишаването на живота, бедността и корупцията в България. Около обяд протестиращите направиха шествие с колите си по улици в Лом, като спираха пред бензиностанции на огромни вериги и блокираха работата им за по няколко минути.

 митинги в събота БГНЕС
Протестиращи блокираха основно кръгово кръстовище в централната част на Русе . Те разпънаха транспарант с надпис " Не на геноцида! Да сменим системата! ". Недоволството им е против цените на горивата, на храната, застраховката " Гражданска отговорност ", налозите, ниския стандарт на живот и мръсния въздух. Шествието мина по централен бул., с цел да стигне до кръговото кръстовище. Протестиращите скандираха " Оставка ", " Мафия ", " Българи-юнаци ".
 
Едно от най-многобройните шествия с коли беше в Козлодуй , където десетки жители излязоха, с цел да изкажат недоволството си от високите цени на горивата и да желаят понижаването им.-->
 
Протести имаше и във Варна , като в морската столица за малко бяха блокирани централни булеварди.
 
Недоволство имаше и в Шумен , където също бяха блокирани елементи от града. Недоволни блокираха  бензиностанция, като зареждаха колите си и плащаха със стотинки.
 
В центъра на София пък имаше митинг за промяна на управническия модел в страната, за привикване на Велико национално заседание, повече права за жителите, както и самостоятелна правосъдна система. Броят на протестиращите обаче не беше повече от 20 души.

 
 митинги в събота БГНЕС

Майките на деца с увреждания и през днешния ден се събраха пред Министерския съвет в столицата. Този път обаче те оповестиха, че това не е митинг, а наличие. Целта им е да припомнят на властта, че са подготвени до стоят под прозорците й, до момента в който оставката на вицепремиера Валери Симеонов не бъде гласувана и в Народното събрание.
 
В Перник протестиращите показаха недоволството си с автошествие по улиците на града. В обществените мрежи и районни медии има информация, че има разкол измежду неофициалните водачи на митинга. Перничани дадоха поръчка, че приготвят огромна проява в столицата пред Министерски съвет.
 
Протестно шествие през днешния ден имаше и в Добрич . На интернационалния път за Румъния пък се събраха поданици на Каварна , Балчик и Шабла .
 
В Смолян близо 100 коли направиха протестна колона, като бяха подкрепени и от жители. По-рано кметът на града забрани автошествие по рекомендация на пътното ръководство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР