Протести и вълна от гняв в социалните мрежи след жестокото

...
Протести и вълна от гняв в социалните мрежи след жестокото
Коментари Харесай

Красива палестинка бе зверски убита

Протести и вълна от яд в обществените мрежи след жестокото ликвидиране на млада палестинка от личните ѝ братя. Стотици арабски дами стачкуваха през последните дни на Западния бряг на река Йордан против убийството на младата палестинка Исраа Грайеб. Мъже от фамилията ѝ на два пъти упражнили над нея тежко физическо принуждение. На 22 август младата жена умряла от раните си, оповестява „ БГ Войс “.

Демонстрантите жигосаха бруталното принуждение и събитията, довели до гибелта на дамата – превратните разбирания за понятието “семейна чест” и нападателно налагания традиционен жанр на живот, крепящ се на човеконенавистни обичаи.

Фатална за Исраа Грайеб се оказва една нейна фотография, която тя разгласява в Инстаграм. Редом с нея на фотографията се вижда приятелят ѝ, с който считала скоро да се сгоди. Публикуването на фотографията, преди да е разгласен годежът, очевидно по този начин мощно е разгневило семейство Грайеб, че то разпорежда на двамата ѝ братя да я санкционират с пердах. Опитвайки се да се отърве от ударите на брат си, Исраа пада от втория етаж на бащиния си дом, вследствие на което получава пострадвания по гръбначния дирек. В болничното заведение Исраа направила фотоси на раните си и ги разгласила в обществените медии. „ Силна съм и желая да пребивавам. Ако нямах мощна воля, към този момент нямаше да съм всред живите “, написала тя. А след това добавила: „ Нека Аллах съди тези, които ме потискаха и раниха.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР