Протести и в чилийската столица Сантяго. Недоволството на хората е

...
Протести и в чилийската столица Сантяго. Недоволството на хората е
Коментари Харесай

Чилийците преоткриха карането на велосипед

Протести и в чилийската столица Сантяго. Недоволството на хората е предизвикано от нарастването на цените на билетите за публичния превоз. Последваха конфликти с полицията, които доведоха до съществени материални вреди, в това число и на метрото. Затова велосипедите в Сантяго станаха желан метод за напредване.

След седмици митинги и вълнения в Чили, вредите по улиците, площадите и в метрото остават. В Сантяго трафикът всекидневно е усложнен в най-натоварените часове, само че в този момент обстановката е още по-сложна поради счупени светофари. Чилийците обаче са намерили решение - в час пик велосипедите са повече от колите.
Томас Ехибуро, Център за градско развиване: Можем да потвърдим, че преди рецесията в най-натоварените часове в града за един час прекосяваха към 450 велосипедисти. Сега броят им се удвои и към този момент са 900 ".
Процъфтява и бизнесът с колела.
" Продажбите на колела се усилиха с 30, 40, дори 50 %. Метрото не работи, а публичният превоз стопира да работи рано. Но хората би трябвало да се придвижат някак и се върнаха към старите си колела или купуват нови ".Никол: " Много е комфортно да караш колело. Това е най-хубавият вид в последно време ".
Все отново има и недоволни, които се оплакват, че трафикът по велоалеите е станал прекомерно претрупан и това скапва удоволствието от карането на велосипед.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР