Протести и блокади и тази вечер в много градове на

...
Протести и блокади и тази вечер в много градове на
Коментари Харесай

Протестиращи искат да блокират „Хемус“ при Абланица


Протести и блокади и довечера в доста градове на страната. В Ловешко  митинги ращи възнамеряват да блокират довечера придвижването на пътя София - Варна в региона на пътен възел „ Абланица “ край града, оповестява БНР. Те упорстват за оставките на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев.

Ивайло Георгиев - един от уредниците на митинга, плануван за 19:00 часа, по-рано разясни:

„ Никой не ни приканва, за разлика от събитието на ГЕРБ, което е пуснато по партийна линия и всеобщо хората от държавната администрация и избран кръг от частни компании, които са облагодетелствани от публичните поръчки, са принудени да маршируват под строй  все едно сме 50-та година в апогея на комунизма, викайки за нашия водач. Това е огромната разлика! Ние се борим за свободата - освен за нашата, само че и за тяхната! Докато те се борят да имат самун... ".

Георгиев добави, че митинги те ще продължат до момента в който бъдат реализирани настояванията за оставките на кабинета и основния прокурор:

„ Предсрочни избори, електронно гласоподаване, лустрация наложително и промяна в правосъдната система “.

На площад „ Съединение “ в Пловдив е плануван митинг с претенции за оставките на държавното управление и основният прокурор. Затворени за придвижване ще бъдат елементи от 4 булеварда.

Очаква се шествието да потегли към 20 часа, като участниците в демонстрацията ще блокират и няколко централни кръстовища. 19 автобусни линии ще са с изменени направления до 21:30 часа, предизвестяват от общинската администрации.

Седми ден остава палатковият лагер на републиканския път Стара Загора-Хасково в региона на тогавашното старозагорско летище.

Протестиращите упорстват пред Областното пътно ръководство да получат позволение за автошествие по " детелината " на автомагистрала " Тракия ".

Тази вечер ще има нов " Оставка фест " и нов телемост с участници в демонстрациите в столицата.

Протестиращи се събраха към този момент и пред постройката на общината в Бургас. Предварително декларираното им желание е да тръгнат по централната улица " Алексадровска " и да блокират краткотрайно кръстовището на улиците " Сан Стефано " и " Стефан Стамболов ".

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР