Протести и арести в Букурещ, където между 30 и 50

...
Протести и арести в Букурещ, където между 30 и 50
Коментари Харесай

170 души пострадаха след сблъсъци с полицията на протеста в Румъния

Протести и арести в Букурещ, където сред 30 и 50 хиляди души излязоха на антиправителствен митинг. Голяма част от стачкуващите са румънци, живеещи в чужбина, които са се върнали в страната особено за митинга. Стигна се и до конфликти с полицията - 170 души пострадаха, половината са настанени в болница.

Десетки хиляди румънци, живеещи в чужбина. От месеци се провеждат за митинг на 10 август. Настояват за незабавна оставка на държавното управление, желаят по-добър живот за всички, които са избрали да останат в Румъния и опция най-малко част от 4-е млн. изселници, да се върнат назад.



Напрежението на Площада на Победата пред Народното събрание бързо се повиши. Хората хвърляха бутилки по жандармерията, дадоха отговор им със сълзотоврен газ. 40 души са потърсили здравна помощ.
Жена: Искам да се върна вкъщи! От 19-годишна пребивавам в Англия, уморих се! Уморих се хората, които работят ето там - в Народното събрание, да не ми разрешават да го направя. Жена 2: Време е Румъния да стане естествена страна. Хората да спрат да се усещат мачкани. Дойдох особено от Испания, с цел да кажа на държавното управление - оставка! Стига към този момент младежи са напускали страната, стига сме ходили в чужбина, с цел да учим и живеем обикновено!
Годишно румънската диаспора " финансира " страната с над 3 милиарда евро. Това им дава и право да желаят смяна за родината си. През последните две години Румъния е сцена на значително митинги против държавното управление.



Основните обвинявания против Социалдемократическата партия са, че със противоречивото си законотворчество ръководещите се пробват да попречат на битката с корупцията и да подкопаят основите на демокрацията.
 Със конфликти стартира антиправителственият митинг в Румъния Със конфликти стартира антиправителственият митинг в Румъния
Със конфликти сред стачкуващи и полиция стартира огромният антиправителствен митинг на румънската диаспора в Букурещ. Хората хвърляха бутилки, отгов...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР