Протести блокираха района на Народното събрание. Две политически формации искат

...
Протести блокираха района на Народното събрание. Две политически формации искат
Коментари Харесай

Оставка на кабинета: Възраждане и Левицата протестират срещу правителството

Протести блокираха региона на Народното събрание. Две политически обединения желаят оставката на държавното управление сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Протестират членове и последователи на партия " Възраждане ", а до тях са и симпатизанти на " Левицата ". На място има доста полиция, както и водно оръдие , съобщи.

Възрожденски песни, български знамена и флагове на “Възраждане " се развяват пред постройката на Народното събрание. Протестиращите носят табели “оставка на кабинета Борисов 4 (ПП-ДБ +ДПС, ГЕРБ-СДС) ", " оставка ", “смърт на фашизма " и “не на еврото "

Симпатизантите на “Възраждане " са от цялата страна. Повечето са безапелационни, че новоизбраното държавно управление е подвластно на американското държавно управление. Някои желаят оставката му, а други - и съд за участниците.

" Левицата! " се афишира против ''безпрецедентния политически цинизъм''.

Очаква се по-късно митингът да премине в шествие до по този начин неречения " триъгълник на властта ".

На мястото тече и подписка за референдум за възбрана на джендър образованието на деца и възпитаници.

На място ще дойдат и родители на деца, които са починали поради войната по пътищата. Те обаче ще останат настрана от демонстрациите на двете партии.

Затворен за придвижване е бул. “цар Освободител ". Заради протестно шествие от 3 часа до края му пред Националния стадион " Васил Левски " и пл. " Народно заседание "  се не разрешават престоят и паркирането на транспортни средства като се изключи рейсовете, които транспортират участниците в митинга.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР