Протестен митинг срещу изграждането на три депа за опасни отпадъци

...
Протестен митинг срещу изграждането на три депа за опасни отпадъци
Коментари Харесай

Протест срещу изграждане на депа за опасни отпадъци в созополското село Атия

Протестен протест против построяването на три депа за рискови боклуци ще проведат жителите на созополското село Атия. Без да блокират придвижването на колите, те ще се съберат на входа на селото, оповестява БНР.

Созопол
 © Архив
В петиция до община Созопол, протестиращите упорстват за осъществяване на локален референдум трите депа да бъдат преместени на по-подходящо място. Те се построяват на повърхност от 60 дка, в предпазената околност Бакърлъка на 300 м от къщите в село Атия.

Първото хранилище е за инертни и строителни материали, второто е за непотребни електроуреди, а третото е по швейцарска стратегия с еврофинансиране за съхранението на рискови битови боклуци.

Очаква се по-късно през днешния ден министърът на околната среда и водите Нено Димов да се срещне с протестиращите жители.
 Министър Нено Димов се срещна с протестиращи поради сметището край Шишманци Министър Нено Димов се срещна с протестиращи поради сметището край Шишманци
Ограничават режима на работа на екозавода край Шишманци, където допреди седмица пламтя бунище. Отпадъците там към този момент няма да се депонират непосредствено, а ще...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР