Протестен автопоход с искане за чист въздух в Русе блокира

...
Протестен автопоход с искане за чист въздух в Русе блокира
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха Дунав мост заради лошия въздух

Протестен автопоход с искане за чист въздух в Русе блокира придвижването на кръговото кръстовище в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост ", като се образуваха дълги опашки от транспортни средства.

Протестиращите бяха с маски на лицата и носеха транспаранти с надписи "Стоп на обгазяването на Русе! ", "Русе желае да диша! ", "Мръсният въздух ни убива! " и "Тровите бъдещето на България - нашите деца ". Те скандираха "Чист въздух " и "Оставка ".

Протестиращите насочиха претенции към виновните за чистотата на въздуха институции, които да бъдат приведени в деяние неотложно - всички фабрики да бъдат още веднъж ревизирани - да не пестят от пречиствателни съоръжения, да има непоколебим надзор и при определяне на замърсяване да се подхваща прекъсване на съответното произвеждане, да се слагат електронни табла за непрекъснат мониторинг на въздуха, общината да мие ежеседмично улиците в града и междублоковите пространства, да бъдат взети ограничения против замърсяването на въздуха от битово отопление на твърдо гориво.

"Протестът е за следващ път. Ние дишаме токсини от производството, което е към Русе. Крайно време е това да спре и институциите да си свършат работата ", сподели един от уредниците на митинга Галичка Николова.

Според Десислава Великова са нужни съответни ограничения и рационални решения, с цел да се спре замърсяването на въздуха - би трябвало всички хора да са съпричастни към казуса.

Организаторите на митинга обявиха, че блокадата на кръговото кръстовище при "Дунав мост " ще продължи до 13,00 часа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР