Протестът вече приключи и движението . Служителите на „Емко“ за

...
Протестът вече приключи и движението . Служителите на „Емко“ за
Коментари Харесай

”Емко” под прозорците на властта: Спрете войната срещу нас

Протестът към този момент завърши и придвижването.

Служителите на „ Емко “ за следващ път стачкуваха през Министерски съвет в отбрана на завода, макар че по-рано през днешния ден стана ясно, че лицензът на завода ще бъде възобновен.

„ Емко “, „ Оставка “ и „ Мафия “, скандираха протестиращите под прозорците на властта, понесли българското знаме и плакати с надписи: "Спрете войната против нас “ и „ Това да не ви е задния двор на България “.

Работниците упорстват да бъдат изплатени отговорностите на „ Кинтекс” към „ Емко”, както и да бъдат върнати извоюваните от компанията интернационалните контракти.

На митинга участваха заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев и други депутати от парламентарната група на партията. Тук са и водачът на „ Движение 21 “ Татяна Дончева и Румен Петков, член на Изпълнителното бюро на АБВ.

Българска социалистическа партия дава Караниколов на прокурор поради ”Емко” >>>

Това е следващият митинг на работещите в "Емко " в отбрана на завода.

Движението по бул. "Цар Освободител " към този момент се реализира обикновено и в двете направления. Преди това то бе краткотрайно лимитирано поради увеличаващия се брой протестиращи.

По-рано през днешния ден министърът на стопанската система Емил Караниколов заяви, че Междуведомственият съвет по отбранителна промишленост и сигурност е взел единомислещо решение за възобновяване на действието на спрения лиценз на "Емко ".

Търговският лиценз на „ Емко” за експорт на специфична продукция беше лишен през юли т.г. поради открити нарушавания при производството и съхранението на боеприпасите. Служители на сдружението обаче изказваха подозрение, че става дума за целенасочена офанзива.

"От полицията е установено, че в сдружението са отстранени нередностите с директна заплаха към популацията и служащите. Има и наставления за отстраняването на други, които "Емко " ще извърши ", уточни министърът и посочи, че тези нередности не са свързани с директна заплаха за популацията и служащите, и по тази причина от полицията са предложили да бъде възобновен лицензът.

Караниколов даде обещание на служащите, при единодушие на членовете на междуведомствения съвет, бързо да се преглеждат настояванията им, тъй като за стоката, създадена от тях, има огромен интерес, и в случай че дава отговор на закона, те по най-бързия метод ще получат правата да я изнесат.

Междувременно пред публицисти в Народното събрание министърът на вътрешните работи Валентин Радев разгласи, че Национална агенция за приходите прави инспекция в „ Емко “ с присъединяване на полицията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР