Протестът свърши нещо много голямо, прогони страха, който беше налегнал

...
Протестът свърши нещо много голямо, прогони страха, който беше налегнал
Коментари Харесай

Бабикян: Репутацията на страната страда, а ние броим дните на един човек

" Протестът свърши нещо доста огромно, прогони страха, който беше налегнал всички. Прогони мълчанието, прогони това удушаващо чувство, че ще бъдеш уволнен, наклеветен, изкалян, оплют. Тези наплъстени страхове бяха изритани ".

Това съобщи в предаването " Панорама " на Българска национална телевизия един от уредниците на митингите Арман Бабикян.

На въпрос дали се е разделил митингът Бабикян съобщи: " Протестът е на всички хора ".

" Оставката на Бойко Борисов е софтуерен акт. Големият губещ са всички парламентарно показани партии. Това е големият размер съмнение, който се стовари върху тях за 100 дни. Това е един от резултатите, като се изключи че цялата международна преса обърна погледите си към България ", разяснява Бабикян.

" Големият резултат е, че в действителност сега имаме един човек, който стои и преценя дали репутацията на България да пострада още два, пет, шест дни. Дали пък новият механизъм, за който Германия упорства - върховенството на закона и битка с корупцията и против това от новия голям пакет пари. Или да пострада още повече партията му - ГЕРБ.

И всичко това против още един ден власт, още един ден власт. От другата страна на кантара стоим - ние, тези 66%, които обезверено декларирахме 100 дни поред, че този човек е отпред на автократична власт и всички останали, които са негови поддръжници и понижават, понижават... Репутацията на България понижава, възможностите да получим пари или вложения понижават, а ние броим дните на някакъв човек ", съобщи още Бабикян.

На въпрос дали ще сътвори партия Бабикян отговори: " Непрекъснато ми задават този въпрос. Започвам да се възнамерявам. Лично не мога да взема решение. Лично самичък нямам желание да върша партия. Сам човек нищо не може да направи ".

" За мен е хубаво, че доста хора, над 60% не просто схванаха какво се случва в България, а взеха решение да го кажат и да го поддържат. Оттам нататък въпроса кой е на улицата и кой не е - да, това не е митингът на гладните, само че е митингът на унизените и на тези, които не желаят да живеят в предишния век. Това са хората, които желаят стопанска система на знанието, желаят морала на Европейски Съюз, а не просто еврофондовете му, желаят правораздаването на Европейски Съюз, желаят антикорупцията на Европейски Съюз ", уточни още Арман Бабикян.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР