Протестът срещу правителството и главния прокурор посвети 41-ия си ден

...
Протестът срещу правителството и главния прокурор посвети 41-ия си ден
Коментари Харесай

Ден 41: Яйца и домати срещу МВР, което умишлено провокира сблъсъци


Протестът против държавното управление и основния прокурор посвети 41-ия си ден на Министерство на вътрешните работи, чиято постройка бе замервана с яйца и домати. Традиционният протест в триъгълника на властта сред Министерския съвет и Президентството стартира всекидневно към 19 ч. във вторник. По-рано денем юрист Николай Хаджигенов разгласи във фейсбук, че довечера ще има " практическо приложение, показно ", за отношението им към вчерашните ексцесии на бул. бул. " Ситняково " пред Румънското посолство. Както е известно, в понеделник вечерта там се разигра най- трагичната сцена от началото на гражданско неодобрение, когато измежду блокиралите кръстовището, а те ѝ счупиха предното стъкло. На задната седалка на колата бяха двете деца на дамата, а до нея – брачният партньор ѝ.

Случилото се провокира голям брой гневни мнения както по адрес на протестиращите, атакували автомобила, по този начин и по отношение на дамата, която явно е желала да предизвика блокиралите кръстовището, без значение от риска да се случи нещо с нея и децата. Инцидентът стана в отсъствието на полицията, чиято тактичност е да не охранява блокираното кръстовище и да оставя водачите и протестиращите да се саморазправят.

Заявеният контрапротест бе от името " на жители в отбрана на майките и дамите от експанзия " в региона на Румънското посолство. Тъй като уредниците на проявата обявиха пред Столична община желанието си да стачкуват на това място, там бе обезпечено полицейско наличие.

" Не мога да дремя, като зная, че се атакуват дами и деца по улиците и по-късно да се афишира за подбудител жена, която в личния си квартал не е позволена да се прибере в дома си от хора, които не живеят там ", съобщи Ивайло Иванов, който е формалният уредник на мероприятието. Той държи да се знае, че събирането е безпартийно.

И до момента в който поддръжници на митинга упрекват управляващите, че съзнателно отхвърлят защита на невралгични точки като кръстовището на бул. " Ситняково ", кметът Йорданка Фандъкова ги прикани да съблюдават Закона за събранията и митингите и да подават уведомления към общината, с цел да реагират съответно органите на реда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР