Протестът срещу демонтажа на Паметника на Съветската армия в София

...
Протестът срещу демонтажа на Паметника на Съветската армия в София
Коментари Харесай

Протест придружи демонтажа на Паметника на съветската армия

Протестът против демонтажа на Паметника на Съветската войска в София завърши. На демонстрацията участваха последователи на “Възраждане ”, Българска социалистическа партия, „ Левицата “ „ Изправи се БГ “ и техни последователи.

Протестиращите се събраха към паметника, блокираха за към половин час Орлов мост, след което още веднъж се върнаха при монумента, чиито ремонт стартира през вчерашния ден. 

От другата страна на паметника пък се организираше кротичък флашмоб в поддръжка на преместването на монумента.

Продължава демонтажът на Паметника на руската войска. В региона са построени контролно-пропускателни пунктове, периметърът е стеснен за пешеходци и има непрекъснато полицейско наличие.

По-рано денем общински съветници от Българска социалистическа партия и " Възраждане " внесоха в Столичната община план за референдум за ориста на паметника. Според тях демонтирането е нелегално.

Според съветниците от Българска социалистическа партия би трябвало да бъдат сезирани Министерството на културата и ДНСК, а съветниците от " Възраждане " сезираха прокуратурата.

Мая Манолова от " Левицата " пък се закани да заведе дело " за неотложно преустановяване талибанското нарязване на Паметника на Съветската войска ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР