Протестът се промени много. Той стана малък, но това е

...
Протестът се промени много. Той стана малък, но това е
Коментари Харесай

Политолог: Случващото се по улиците повече прилича на предизборна кампания, отколкото на протест

" Протестът се промени доста. Той стана дребен, само че това е обикновено. Случващото се по улиците към този момент наподобява доста повече на предизборна акция, в сравнение с митинг ". Това съобщи в ефира на " Здравей, България " по политологът Първан Симеонов.

„ Партийните ядки на площада започнаха да си личат прекомерно доста. На едното кръстовище в София изрично виждаме предизборната акция на „ Демократична България ”. На другите места са хората, които гравитират към Мая Манолова и „ Отровното трио ”, което преди година поддържа същата на изборите ”, разяснява Симеонов.

Темата разяснява и политологът Татяна Буруджиева, която изрази мнение, че методът на поведение на протестиращите доста прилича този на антиглобалистите.

„ Това което следим наподобява на метода, по който реагират антиглобалистите. Хората се държат по подобен метод и измислят нови неща, с цел да бъдат симпатични. В същото време обаче те травмират един огромен град. Истината е, че в случай че би трябвало да сме европейци и същински демократи – това е необяснимо ”, сподели Буруджиева.

Тя добави, че не може да изясни протичащото се в страната на свои сътрудници от Европа. Според тях щом за митингите няма съответно позволение, то те не би трябвало да бъдат позволявани.

„ Демокрацията значи господство на закона. Ако се счита, че нямаме народна власт и режимът ще се сменя, това към този момент е различен диалог. Но към този миг все едно следя антиглобалистите в Давос ”, съобщи Буруджиева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР