Протестът се предвожда от лидера на БСП Корнелия Нинова, която

...
Протестът се предвожда от лидера на БСП Корнелия Нинова, която
Коментари Харесай

Протест на БСП поиска оставка на правителството

Протестът се предвожда от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която обезпечи близо 50 рейса от провинцията за социалистите, пристигнали да изразят негодуванието си под строй. Протестиращите желаеха оставката на "Борисов 3 ".

Първоначално бе оповестено, че уредници на митинга са Движение за радикална смяна "Българската пролет " и политическа партия "Възраждане ", а той е подсилен от Българска социалистическа партия.

50-те рейса, обезпечени от разнообразни краища на страната от Нинова, са получили публично позволение от Общината да спрат на "княз Александър 1 ". Сред микробусите и рейсовете, докарали симпатизанти и членове на Българска социалистическа партия, има от Перник, Кюстендил, Дупница, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Враца, Монтана, Плевен, Благоевград и други

Водачи на митинга са с изключение на Нинова и Кирил Добрев, Елена Йончева, Таско Ерменков.

Хората, доведени от другите обитаеми места, приказват по-скоро за други проблеми, а не за ЧЕЗ. Те изясняват по какъв начин с 200 лв. пенсия не се претърпява, засягат проблемите в опазването на здравето, демографията и така нататък

Част от протестиращите желаеха да раздерат полицейския кордон и да нахлуят при премиера Бойко Борисов, от който щели да желаят пояснение за договорката с ЧЕЗ. Това стана малко след 12,00 часа. Полицията съумя да ги спре на метри от входа.

От стълбите на Партийния дом Таско Ерменков изиска оставката на премиера Бойко Борисов, който по думите му стоял зад Гинка Върбакова. "Онзи горе ни назовава гадове ", извика с мегафон в ръка Ерменков.

Корнелия Нинова съобщи: "Г-н Борисов желаеме вашата оставка, една година вместо обещаната непоклатимост, внасяте дестабилизация. Тя се обърна към протестиращите и ги увери, че смяната е допустима, само че значимо те да я изискат. Тя се обърна към протестиращите и сподели: "Вярвайте, не губете вяра. Знаем, че целият преход ви е обезверил. Знаем, че има отчаяние от политическата класа. Молим ви, не му се поддавайте. Вярвайте най-много в личните си сили, а ние ще дадем на тези сили оня подтик в българския парламент, по българските площади, от който те имат потребност, с цел да завършат с една победа на народа и неговата воля – за свободна, демократична, развита България “.

"Всеки друг от вас е подложен на принуда. На нас ни е елементарно, само че тези хора в цялата страна – елементарни хора, които желаят да вършат бизнес, не могат поради Калинки, Гинки, Делян-Добревци и суджуци. Искаме вашата оставка, тъй като с изключение на дестабилизацията, на която подложихте страната, крадете от здравето на българите, крадете от образованието на българите. Опорочихте европейския облик на България по време на европредседателството. Отнемате вероятността на Европейска България и със договорката с ЧЕЗ, с която ни вкарахте в интернационален скандал “, съобщи Нинова и скандира „ Оставка “.

Тя сподели също, че не е задоволително кабинетът да изтегли Истанбулската спогодба. „ Обединени патриоти “, Движение за права и свободи и „ Воля “ преди малко отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия да се организира референдум за Истанбулската спогодба. Всички, които се клеха в Народното събрание, с цел да служат в ползите на народа, през днешния ден обявиха,че този народ е неподобаващ да се пита “, съобщи Нинова. По думите й не е задоволително Министерски съвет да изтегли конвенцията, а единствено националната воля може да я спре вечно.

"Там надничат уплашено. Съгласни ли сте да ви ръководят безцеремонни простаци, отправящи обиди към патриарха на РПЦ. Ние през днешния ден сме тук, с цел да дръпнем шалтера на това държавно управление ", сподели Димитър Байрактаров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР