Протестът през вчерашния ден беше спонтанен. Тази безпринципна коалиция (ГЕРБ,

...
Протестът през вчерашния ден беше спонтанен. Тази безпринципна коалиция (ГЕРБ,
Коментари Харесай

Йордан Терзийски, ПП: 7/8 от чекмеджетата на мафията вече са изпразнени

Протестът през вчерашния ден беше импровизиран. Тази безпринципна коалиция (ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и Има Такъв Народ, бел. ред.), която желае да събори държавното управление, е неприемлива за България. Това съобщи депутатът от " " (ПП) Йордан Терзийски в утринния блок на Българска национална телевизия.

,,В България има водачи, които не могат да си показват, че може да има спонтанни митинги от младежи, на които не им се заплаща и не са проведени, само че аз считам, че хората няма да спрат дотук, в случай че продължи да се потъпква демокрацията от новото болшинство в парламента``, добави по тематиката Терзийски.

По думите му към този момент някогашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев получи всенародна поддръжка, което е доказателство, че хората го утвърждават. Терзийски обаче посочи, че в Политическа партия не е обсъждано дали Минчев още веднъж да бъде препоръчан за ръководител на Народното събрание.

Според него от опозицията са се " разбързали " да изберат идващият ръководител на Народното събрание, защото той е индивидът, който води дневния ред.

Председателя на Народното събрание водни дневния ред и този дневен ред е част от вота на съмнение. Целта е този избор да се форсира, тъй като чекмеджетата на мафията стартират да се изпразват, 7/8 от тях към този момент са изпразнени, разяснява депутатът от ръководещата коалиция.

По тематиката с корупционните схеми Терзийски уточни, че " Капитан Андреево " е характерен образец за корупционна скица, при която милиони левове не влизат в държавния бюджет, само че след намесата на държавното управление на граничния пункт към този момент влизат по 5000 лв. на час в хазната.

,,Ние предлагаме политики, които са ясно поставени на масата. Искаме да възстановим държавността и да продължим всички промени. Тук не става въпрос за изменничество, става въпрос за България``, сподели още националният представител.

По отношение на депутатите от Има Такъв Народ Терзийски бе безапелационен, че не се вършат никакви сделки и пазарлъци.

Вчера забелязах депутати от Има Такъв Народ, които бяха навели глави – бяха гузни, тъй като бе осъществено едно изменничество по отношение на техните гласоподаватели. Въпреки това имам вяра, че към момента има героизъм измежду тях, означи той.

Относно ролята на Румен Радев в тези събития, Терзийски изрече мнение, че президентът постоянно до момента е бил конструктивен и никой в този миг няма потребност от политическа рецесия и нови избори, защото това не е в полза на страната.

На въпрос кой победи през вчерашния ден депутатът отговори, че това е било гражданското общество, което ясно съобщи, че не желае държавно управление на мафията.

В умозаключение Терзийски увери, че смяната не се отсрочва и подсети, че е извънредно значимо Народното събрание да одобри 22 закона, с цел да може България да получи средства по Плана за възобновяване и резистентност.

В момента изборите не са в целите на страната, тъй като това би забавило законите, уточни депутатът от Политическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР