Протестът пред Областна управа в Пловдив бе прекратен, след като

...
Протестът пред Областна управа в Пловдив бе прекратен, след като
Коментари Харесай

Протестът на строителите в Пловдив е прекратен, министър се извини СНИМКИ

Протестът пред Областна администрация в Пловдив бе преустановен, откакто представители на строителния отрасъл, регионалният шеф Йордан Иванов и министърът на районното развиване и благоустройство Гроздан Караджов организираха диалог. От него е станало ясно, че въпросът към връщането на ПУП-овете в Пловдив е бил неразбирателство и друга трактовка на писмата, подадени към Регионалното министерство.

Министър Караджов излезе пред протестиращите и се извини за създалата се обстановка, като съобщи, че в никакъв случай Министерство на регионалното развитие не са желали да стопират строителството или действането на ПУП-овете в Пловдив, съобщи Важното в тази ситуация било, че тази обстановка е конкретизирана сред властта и бизнеса и те ще не престават да работят в синхрон.

Собственикът на „ ПИМК “ Илиян Филипов изрече задоволство от срещата и отдръпна настояването си за оставката на регионалния шеф и министъра. По думите му губернаторът се е извинил за репликата му, че той носи политическа отговорност пред министър-председателя като е прецизирал, че първо той носи такава пред жителите на Пловдив и региона.



Относно спрените ПУП-ове, Филипов съобщи, че районният министър е бил измамен от четиримата съветници от Демократична България, които са задали въпроса неточно и в не цялостния тип на процедурата.

Поради това, те са получили и подобен отговор – че би трябвало да се спре действането на ПУП-ове. В следствие Община Пловдив е изпратила второ писмо до Министерство на регионалното развитие, в което е разказана цялата процедура, която се съблюдава от общината, и от Министерство на регионалното развитие са върнали позитивен отговор, че могат да продължат да утвърждават ПУП-ове по същата процедура,

Преди това и районният министър съобщи, че Министерство на регионалното развитие не може да пояснява Закона за устройство на територията и те са отговаряли на двете писма по отношение на въпросите, които са получавали. Караджов обаче съобщи, че не се усеща измамен, каквито въпроси му бяха заложени от публицисти.

Относно митингите на превозвачите, Илиян Филипов бе безапелационен, че те ще продължат, до момента в който министърът на превоза Николай Събев не подаде своята оставка.

По думите на Филипов той е изцяло несъответстващ в отношението му към транспортния бранш и точно министърът е индивидът, който би трябвало да поеме самодейност и да реши поставените от превозвачите проблеми. Вместо това Събев се занимавал по през целия ден със самолетни полети сред София и Скопие и влакове на два етажа.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР