Протестът пред Министерския съвет тази вечер ескалира около 22:30 ч.

...
Протестът пред Министерския съвет тази вечер ескалира около 22:30 ч.
Коментари Харесай

Протестът ескалира - разбиха входа на бившия Партиен дом

Протестът пред Министерския съвет довечера ескалира към 22:30 ч.

Участници в демонстрацията започнаха да хвърлят бутилки, кенчета, димки и бомбичка по някогашния Партиен дом, в този момент постройка на Народното събрание. В резултат бяха счупени стъклата на дясната врата откъм президентството.

Около постройката има компактен кордон от тежко въоръжени жандармеристи с шлемове и щитове.

Към вратите на Партийния дом не престават да се хвърлят камъни и бутилки. Засега няма данни за нахлуване в постройката, занапред ще се открива какви са материалните вреди.



Протестиращите скандират " Еничари " и " Мафия ". Друга група от жители се опита да успокои напрежението с опит да беседва с протестантите, хвърлящи бутилки и камъни.

При тях отидоха и уредниците на митинга - проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, които ги приканиха да се успокоят.

По неофициална информация от наши източници, някои от участниците в митинга са пробвали да изкъртят павета от настилката пред Министерския съвет.

Малко след 22 ч. двама младежи се изкачиха по балкона на някогашния Партиен дом, където разпънаха трансперант с надпис " Продава се ", а събралото се голям брой протестиращи стартира да ги приветства.

В един миг обаче, трансперантът падна върху стълбите на постройката и няколко от протестиращите се пробваха да го вземат. Момчетата започнаха да слизат, а събралото се голям брой опита да ги отбрани от органите на реда.

Създалата се обстановка отключи вълната на напрежение и стартира замерянето на фасадата с бутилки и камъни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР