Протестът на медицинските сестри за по-високи заплати и по-добри условия

...
Протестът на медицинските сестри за по-високи заплати и по-добри условия
Коментари Харесай

Медицинските сестри разпънаха палатка пред парламента

Протестът на медицинските сестри за по-високи заплати и по-добри условия на труд продължава през днешния ден пред Народното събрание. След вчерашната проява, в която се включиха фармацевти и чиновници на Министерство на вътрешните работи, тази заран медицинските експерти посрещнаха депутатите с разпъната палатка пред Народното събрание. Те са подготвили листовки за народните представители и жителите. В тях показват проблемите в областта на опазването на здравето.

"В 8:30 часа ще ги чакаме на вратата. Всяка заран ще бъдем тук и ще ги изпращаме след работно време с тези листовки. Ще бъдем тук в дните, в които те заседават, и в часовете, в които заседават ", съобщи уредникът на митинга Мая Илиева.

Когато в Народното събрание не се организират съвещания, акцията ще бъде на столичните площади "Славейков " и "Света Неделя ". Протестът ще продължи, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията на здравните служащи.

Припомняме, митингите на медсестрите не престават от месеци. На 1 март те излязоха на митинг пред постройката на Министерството на здравеопазването. Това се случи макар обещанието за повече средства. Фелдшерите също показаха недоволството си пред министерството с искане да имат правото да основат независима професионална съсловна организация.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев показа данни, съгласно които в България има сериозен дефицит на медицински сестри. Средната възраст им възраст у нас е 52 години, демонстрира разбор на държавните лечебни заведения и общинските лечебни заведения, заведенията, в които страната взе участие с 50% и повече.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР