Протестът на земеделците се пренася в София. Очаква се в

...
Протестът на земеделците се пренася в София. Очаква се в
Коментари Харесай

Протестът на земеделците се пренася в София

Протестът на земеделците се придвижва в София. Очаква се в протестните дейности да се включат към 600 тежки машини, които ще престоят на особено обособени терени на подстъпите към столицата.

Фермерите няма да влизат със земеделска техника в центъра на София преди да завърши планувания синдикален митинг пред Министерски съвет.

След блокадата на десетки основни сектори и кръстовища в цялата страна земеделците подкараха тракторите си към столицата. Заради синдикалния митинг на миньори и енергетици влизането на тежка техника в центъра на София се отсрочва до ранния следобяд.

По този метод протестиращите аграрни производители дават период до към 15:00 часа, с цел да бъдат изпълнени настояванията им.

Очаква се пътувалите цяла нощ от разнообразни елементи на България трактори да бъдат паркирани към Долни Богров, където в 10 ч ще се съберат всички протестиращи фермери. Някои от сътрудниците им обаче заеха позиция на различен вход на София още от нощес, подготвени да отстояват настояванията си

Рано тази заран представители на инициативния комитет ще бъдат в Столичната община за уточняване на маршрутите на земеделската техника, в случай че тя бъде позволена в София.

Над 100 производители на оранжерийни зеленчуци от Пазарджик ще се причислят към митинга на зърнопроизводителите в София. За тези, които няма да пътуват с леки коли, са проведени и два рейса, сподели за БНР Иван Кабуров, член на Управителния съвет на Българската асоциацията на производителите на оранжерийни артикули:

" Много от хората ще бъдат с коли, тъй като, в случай че спрат рейсовете, няма да можем да стигнем до митинга. Ако ни спрат за инспекция и стартират да ни ревизират, може да се заядат както с колоната с трактора и с цел да избегнем този риск, огромна част ще тръгнат с коли ".

Протестиращите фермери към момента не са взели решение дали ще откликнат на поканата на земеделския министър Кирил Вътев да се включат в разискването на типа, количествата и лицензионните режими при импорт на украински селскостопански артикули у нас.

Според Вътев всички останали претенции на земеделците са изпълнени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР