Протестът на земеделците се пренася в София.Очаква се в протестните

...
Протестът на земеделците се пренася в София.Очаква се в протестните
Коментари Харесай

Протестът на земеделците: Над 600 трактора идват в София

Протестът на земеделците се придвижва в София.

Очаква се в протестните дейности да се включат към 600 тежки машини, които ще престоят на особено обособени терени на подстъпите към столицата.

Фермерите няма да влизат със земеделска техника в центъра на София преди да завърши планувания синдикален митинг пред Министерски съвет.

След блокадата на десетки основни сектори и кръстовища в цялата страна земеделците подкараха тракторите си към столицата.

Заради синдикалния митинг на миньори и енергетици влизането на тежка техника в центъра на София се отсрочва до ранния следобяд.

По този метод протестиращите аграрни производители дават период до към 15:00 часа, с цел да бъдат изпълнени настояванията им.

Очаква се пътувалите цяла нощ от разнообразни елементи на България трактори да бъдат паркирани към Долни Богров, където в 10 ч ще се съберат всички протестиращи фермери.

Някои от сътрудниците им обаче заеха позиция на различен вход на София още от нощес, подготвени да отстояват настояванията си

Зърнопроизводителят Теодор Николов от Пернишко:

„ Очакваме да има възбрана за импорт на украинско зърно – както другите страни – Полша, Чехия, Румъния. Ако не стане това, влизаме в София и блокираме придвижването “.

Рано тази заран представители на инициативния комитет ще бъдат в Столичната община за уточняване на маршрутите на земеделската техника, в случай че тя бъде позволена в София.

Над 100 производители на оранжерийни зеленчуци от Пазарджик ще се причислят към митинга на зърнопроизводителите в София.
За тези, които няма да пътуват с леки коли, са проведени и два рейса,
сподели за БНР Иван Кабуров, член на Управителния съвет на Българската асоциацията на производителите на оранжерийни артикули:

„ Много от хората ще бъдат с коли, тъй като, в случай че спрат рейсовете, няма да можем да стигнем до митинга. Ако ни спрат за инспекция и стартират да ни ревизират, може да се заядат както с колоната с трактора и с цел да избегнем този риск, огромна част ще тръгнат с коли “.

Протестиращите фермери към момента не са взели решение дали ще откликнат на поканата на земеделския министър Кирил Вътев да се включат в разискването на типа, количествата и лицензионните режими при импорт на украински селскостопански артикули у нас.

Според Вътев всички останали претенции на земеделците са изпълнени.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР