“Протестът на земеделците ми прилича на поговорката “Храни куче да

...
“Протестът на земеделците ми прилича на поговорката “Храни куче да
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Протестът на земеделците ми прилича на поговорката “Храни куче да те лае”

“Протестът на земеделците ми наподобява на поговорката “Храни куче да те лае ”. Субсидиите, които получават нашите аграрни производители взимат колкото всички без Румъния. Освен това получават и помощ поради украинския импорт. Всичко е изплатено до стотинка. ”  Това съобщи министърът на земеделието и храните Кирил Вътев в ефира на Българска национална телевизия.

Той означи, че най-потърпевши от вноса са петте страни към Украйна.

“Ще се направи доста деликатен обзор на фермите, с цел да забележим дали декларираният брой на животните е разполагаем. Той даде образец с фермери, които гледат доста животни и продават на пазара, само че не стачкуват ”, съобщи земеделският министър.

Европейските страни

“Големият проблем е, че България се разграничава от останалите европейски страни. Подпомагането на всички за всичко не е политика. Всяка страна си е избрала какво да се подкрепя, с цел да е по-силна на пазара. При нас се подкрепя всичко – това е неточност. Ние не се стремим към оптималната продуктивност, а към оптимално субсидиране, по тази причина се постанова да внасяме артикули ”, изясни министър Вътев.

Продажбата на държавна земя

“Не е било планувано да се продава държавна земя. При нас пристигна питане, в случай че се продаде тази земя на избрана цена, какви доходи ще се генерират. Ние отговорихме, че годишно от тази земя постъпват доходи, като лихва, от 90 млн. лв. в министерството. Обяснихме, че това ще е загуба за страната ни и нашето мнение е негативно ”, сподели той по отношение на опасението, че се възнамерява продажба на държавна земя.

Протестът на земеделците ми наподобява на поговорката “Храни куче да те лае ”

По мотив желаната оставка на земеделския министър, Кирил Вътев съобщи, че не вижда причина за това.

“Господин министър председател, виждате ли, че тук всички сме умни. Освен, че доят крави, те имат мозък и ум! ”, съобщи Димитър Зоров. “Господин министър председател, ние няма да се откажем! ”

Той прикани акад. Николай Денков да слезе при протестиращите, видя камерата на SafeNews.

Това обаче не се случи. Полицаите влязоха в Министерски съвет от името на протестиращите. Отговорът обаче беше, че няма интерес от среща с тях, напомня Safenews.

Протестиращите се заканиха, че в случай че управляващите се държат с тях като с говеда, другият път ще стачкуват в София с животните си.

И пред Министерски съвет, както и пред Министерство земеделието, протестиращите разляха прясно мялко

“В бюджета за следващата година няма нито една стотинка включена за държавни помощи за тези хора. Искаме влючването на 462 млн. и това са и следващата година да има помощи за Украйна. Догодина да има средства по “Де минимис ”, съобщи Димитър Зоров, ръководител на млекопреработвателите.

Това е нашият финален зов. Ако не вземат ограничения, това си е тяхна отговорност

“Могат и да ни затрият. Освен да се съгласим с политиката на държавното управление или да се борим против тях? Ние сме малко, само че от нас зависи изхранването на популацията ”, сподели Милчо Мирчев, животновъд.

Земеделците дадоха 15 мунити министър председателят акад. Николай Денков да слезе и да се срещне с тях. В противоположен случай те се заканиха да се извърнат към Делян Пеевски или “да създадат напор те да влязат при тях ”

“Къде е нашият министър. Нали е министър на земеделието ”, попита Зоров. Той означи, че точно те заплащат всичко, което министърът употребява.

“Господин Денков, навийте си часовника. Той тиктака. Не желаеме да влизаме на мощ ”, обявиха протестиращите.

Зоров още веднъж съобщи, че това е оскърбление. Исканията на земеделците са били предадени на министър Вътев. Отговор обаче не е получен.

“Ние умираме. Ние сме твърдо решени да се защитим! Кой в тази страна ще ни обърне внимание? ”, попита Зоров. Той съобщи, че не желаят да се бият с служителите на реда, с цел да влязат в Министерски съвет. “Явно някой желае да предизвика тези хора, както стана с агитките, с цел да кажат: “Вижте с какви терористи се занимаваме ”.

Още вести четете в каегория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР