Протестът на земеделците има основание. Аз съм солидарен с тях,

...
Протестът на земеделците има основание. Аз съм солидарен с тях,
Коментари Харесай

Джамбазки: Ротацията е безпринципно съглашателство на хора, които се биха, а сега са обединени, за да са на власт

" Протестът на земеделците има съображение. Аз съм взаимен с тях, тъй като върху тях се изсипват няколко рецесии ". Това сподели евродепутатът Ангел Джамбазки.
Тяхната продукция залежава поради безмитен импорт от трети страни. Предстои подписването на съглашение „ Меркосур ", което ще разреши безмитен импорт на месо от Аржентина, Бразилия и други страни. „ От трета страна, върху тях се изсипва и безусловно неразумната климатична политика, която непрестанно постанова нови и нови условия. Хората, които създават храната в Европа, не могат да я продадат, тъй като влиза по-евтина пшеница, царевица, месо, карат ги да заплащат повече налози, понижават им дотациите за горивото и те са изправени пред банкрут. Така че те са изцяло прави, на фона на всички неща, които се случват в Европа. Европейският хайлайф ги убива сега ", безапелационен бе Джамбазки.
Защитата на европейския интерес минава през отбрана на националните ползи, съобщи той. „ За мен българският интерес е преди всичко. Би следвало да е по този начин и в Европа. Ти не можеш да окажеш помощ на другите, в случай че твоите хора страдат. Не можеш да си взаимен с никого, в случай че твоите фермери банкрутират. Не можеш да се борил за околната среда, в случай че нямаш храна на масата ", безапелационен е той.
Системата на подкрепяне на земеделието в България съгласно него е изначално сбъркана. „ Влагат се европейски и български пари за произвеждане на зърно, което незабавно се експортира. Не се подкрепя дребното земеделие, отглеждането на животни, тези браншове на земеделието, които вършат работна ръка. В момента парите за земеделие в действителност единствено минават през България и излизат назад, и не са потребни ", изясни Джамбазки.  
Евродепутатът разяснява и вътрешнополитическите тематики. Според него ротацията е „ безпринципно съглашателство на хора, които се вкарваха по пандизите, биха се, а в този момент са обединени единствено и единствено да са на власт ".
Джамбазки разяснява и Шенген. По думите му Австрия би трябвало да се блокира на наднационално и интернационално равнище. „ НАТО е едно такова място. Австрия не е част от НАТО, само че се употребява от някакви форми на съдействие. Тогава им казваш просто: откакто вие ни държите, станете от този стол и излезте ", безапелационен бе евродепутатът.
Той беше безапелационен, че до момента в който България и Румъния не са пълноправно в Шенген, не сме пълноправно и в Европейския съюз. Те не са солидарни с нас, безапелационен е Ангел Джамбазки. „ Просто не желаят пристанищата на Констанца, Варна, Бургас, само че най-много на Пирея и на Солун да бъдат сухоземно свързани с Шенгенското пространство, защото това ще бъде мощна конкуренция за тяхната стопанска система. Виждате ли двуличието? Те си гонят интереса, както би трябвало да вършим и ние ", уточни Джамбазки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР