Протестът на строителите назряваше отдавна. В Управителния съвет на Конфедерацията

...
Протестът на строителите назряваше отдавна. В Управителния съвет на Конфедерацията
Коментари Харесай

Атаките срещу строителите са национално престъпление

Протестът на строителите назряваше от дълго време. В Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) от дълго време дискутираме тази тематика, защото Камарата на строителите в България е дълготраен член на нашата организация. Те ни осведомиха по какъв начин пораства тяхното неодобрение и по този начин до момента в който се стигне досега, в който внезапно преля чашата и оповестиха, че ще излязат на кротичък митинг, който да покаже, че има огромен проблем. Те получиха естествено нашата поддръжка. Защото отвън бранша се постановат едни меко казано извънредно несъответствуващи дейности и думи от страна на политици от показаната в Народното събрание съпротива и тази отвън Народното събрание. Но в последна сметка политическото говорене води до основаването на eдин извънредно отрицателен облик на българския строител, който по никакъв метод не кореспондира с действително осъщественото от тях от времето на Омуртаг и неговата колона насам до наши дни.

Напрактика методът в един или различен бранш е почти непосредствен. Просто не се е стигало до такова кресчендо в множеството от останалите браншове, тъй като политиците не са решили това до момента. Утре обаче могат да решат да атакуван и IT бранш или минно-геоложкият подобен, според какъв е техният нискостеблен групов интерес. И затова КРИБ извънредно кардинално поддържа митинга на строителите. Още повече, че той е кротичък. Не се плануват нарушавания на публичния ред, затваряне на автомагистрали или първокласни пътища. Вие виждате, че един цялостен бранш излиза на митинг поради непремерени изявления на политици. Наричат строителите крадци, назовават ги хора, чието място е в пандиза, желаят да спрат еврофондовете за целия бранш, хулят България пред света, желаят да се режат ядки от автомагистралите, с цел да покажат, че нашите строители са негодници и би трябвало да бъдат осъдени. Което за нас е народен нихилизъм. И всичко това може да се повтори във всеки бранш според от настроенията на един или различен политик.

Интересно е, че това, което се случва сега, инцидентно съответства с нашата среща с президента Румен Радев. Там поставихме доста остро въпроса пред него да се прави разграничаване сред нарушавания, осъдени нарушавания и проблеми в един цялостен бранш. Президентът цитира като образец ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “ в София. Заяви, че не е ходил там персонално, само че вижда публичните реакции. Всъщност обаче това е една права от 500-600 метра, която е дребна част от българското строителство. Да се направи инспекция там, има си способени органи и да се реши има ли нарушаване в действителност или не, вместо да се жигосва напълно един бранш. А не да се излиза пред света и де се твърди, че у нас няма качествени строители, а единствено мошеници. Ами кой в този случай ще предложения българска компания да работи в друга страна? Това е национално закононарушение. И не е ясно дали всичко това е преднамерено и част от сюжет.

Тъкмо нашите компании се научиха да вършат консорциуми и да усвояват пари по огромни европроекти, което преди успяваха единствено огромните непознати компании. При това знаем по какъв начин работиха те. И в този момент тъй като българите го могат, дано да ги ударим. Това е парадокс. И който взе участие в този сюжет е съизвършител. Това не може да продължава по този начин, би трябвало да се вземат ограничения.

Ние обяснихме тези неща на президента Румен Радев и изказахме поддръжката на КРИБ за митинга, който е изцяло изконен. Като упрекът ми беше и към него, защото той е един от главните критици. Казах му, че би трябвало да има баланс сред положителната вест и неприятната такава.

Цялата ни стопанска система е под опасност


Голямата заплаха е, че в случай че тази офанзива успее, това автоматизирано ще стартира да се придвижва планово върху други браншове. Тоест цялата стопанска система е под заплаха в резултат на външни и частно партийни ползи. Една от тезите на президента Румен Радев по време на срещата ни с него бе, че има приключване на капитали и българският бизнес изнася пари. Всъщност обаче няма нищо такова. Хората влагат в чужбина, с цел да са сигурни, че в случай че на следващия ден пристигна ляво или левичарско държавно управление, те ще имат къде да продължат своята активност и да оцелеят. Просто следват бизнес правилото, че яйцата би трябвало да се поставят в разнообразни кошници. Те са задоволително умни да го вършат. И по тази причина не би трябвало да приказваме отрицателно за тях, тъй като ще ги накараме и дребното яйца, които държат в България да ги изнесат в другата кошница.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР