Протестът на служителите на Министерството на вътрешните работи ще бъде

...
Протестът на служителите на Министерството на вътрешните работи ще бъде
Коментари Харесай

Протестът на полицаите ще е на 5 юли, обяви синдикален лидер

Протестът на чиновниците на Министерството на вътрешните работи ще бъде на 5 юли. Това заяви пред БНР зам.-председателят на Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Генадий Тенев.

Той посочи, че служителите на реда нямат право да стачкуват дейно и поради това най-вероятно ще се съберат за шествие в центъра на София. В него ще се включат единствено тези чиновници, които са в отмора.

В последния работен ден на предходната седмица от СФСМВР оповестиха, че стартират подготовка за митинги след изявлението на вътрешния министър Валентин Радев, че е неудовлетворен от сделката сред заместника му Стефан Балабанов с представителите на синдикатите за нарастване на заплатите в системата.

В отворено писмо до медиите СФСМВР предложения Радев на договаряния за решение на казуса. Според тях позицията му " буди неразбиране ".

Окончателното решение за митинга и по кое време тъкмо да бъде извършен ще бъде взето на идното този уикенд съвещание на управителния съвет на синдикалната федерация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР