Протестът на продължава и днес, като са планирани още митинги

...
Протестът на продължава и днес, като са планирани още митинги
Коментари Харесай

След влаковата катастрофа в Гърция: Протестите продължават и днес

Протестът на продължава и през днешния ден, като са планувани още манифестации на фона на гнева, провокиран от, от които доста студенти . Смачканите вагони са дерайлирали и са били обхванати от пламъци, откакто пътнически трен  с над 350 души  се е сблъскал челно с товарен трен във вторник, напомня „ Reuters “.

„ Синдикатите бият паника толкоз доста години, само че в никакъв случай не са били взети насериозно “, разясниха от главния профсъюз на железничарите, настоявайки за среща с министъра на превоза , назначен след злополуката с мандат да подсигурява, че сходна покруса в никакъв случай повече няма да се случи.

От синдиката споделиха още, че желаят явен график за използване на протоколите за сигурност . Въпросите след злополуката – която се случи, защото двата влака бяха на една и съща жп линия – включват дефектна сигнализация и проблеми с поддръжката.

Спасителни екипи употребяват кранове, с цел да отстранят деформираните вагони .

„ Операцията е в ход, беше планувано да завърши през днешния ден, надяваме се да завърши през днешния ден, само че постоянно има незнаен фактор “, разяснява чиновник на пожарната.

На фона на шока и скръбта в страна, където беше разгласен тридневен народен печал , фамилиите и приятелите на починалите упорстват за отговори по какъв начин е била позволена сходна злополука. Вчера пред болничното заведение в Лариса, където бяха превозени телата на доста от жертвите, жена на име Катерина, чийто брат е в неопределеност, изкрещя:

„ Убийци! Убийци! Утре ще си потегли с ковчег! “

Катерина, чийто яд беше ориентиран към държавното управление и железопътната компания, сходно на други фамилии, търсещи близки, е дала ДНК проба , с цел да се опита да разпознава брат си. Жена, чийто брачен партньор и 5-годишен наследник бяха във влака, сподели пред гръцката телевизия:

„ Всички тези хора, които са там, те са безполезни, безполезни. Някои депутати излизат и сервират съболезнования, какво от това? Ще ни донесе ли това децата назад? “

Попитана дали е дала ДНК за идентификация, тя е отвърнала: „ за идентифициране на какво, пепел? “

След митингите през миналите два дни, в петък са планувани още два митинга в Атина , към обяд и вечерта.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР