Протестът на площад Възраждане в Габрово започна малко след 18:00

...
Протестът на площад Възраждане в Габрово започна малко след 18:00
Коментари Харесай

Появата на Венцислав Иванов бе кулминацията на протеста на площад Възраждане

Протестът на площад Възраждане в Габрово стартира малко след 18:00 часа. Над 1000 души се причислиха още първоначално. Пусната бе подписка за законодателни промени, които да доведат до опция за дейно наказване на лицата, съзнателно или не неплащащи наложени им санкции. Тя е направена от група протестиращи, взаимно с Община Габрово. 
 Протестът Дарик

Протестът на площада протече спокойно, а кулминационната точка бе появяването на Венцислав Иванов, служителят потърпевш при побоя в магазин 2+2, поради който стартира митингът.

 
Появата на Венцислав Иванов бе кулминационната точка на митинга на площад Възраждане
Публикувахте от в Събота, 13 април 2019 година
Млад мъж, татко на малко дете, чието семейство живее в региона на Шесто главно учебно заведение " Иван Вазов " напомни пред протестиращите какво се случва в квартала му. Неведнъж при срещи с локалната власт и пред медии той е разказвал за създаваните от ромите проблеми.  -->
 Протестът DarikNews.bg
Той съобщи, че допреди пет години в региона е имало към 10 ромски фамилии, които са работели. След това – по думите му, стартира заселване от други обитаеми места. При установена от него противозаконна сеч, той извикал полиция, само че пристигналите на място чиновници не съумели да ги спрат. При идващ сигнал му обяснили, че би трябвало да се сезира Община Габрово, а от там и горската стража.


 
„ Продължиха да секат, а аз се усещах безпомощен. ”
 
Негов комшия си купил басейн, три на три метра. Една нощ бил източен и откраднат. Сутринта притежателят излязъл по халат да се къпе, а басейнът липсвал.
 
Малко след 20:00 часа стартира и обичайното шествие по улиците на габрово, в което се причислиха част от протестиращите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР