Протестът на партия Възраждане срещу главния прокурор Иван Гешев продължи

...
Протестът на партия Възраждане срещу главния прокурор Иван Гешев продължи
Коментари Харесай

Протестът на Възраждане се пренесе пред Съдебната палата

Протестът на партия " Възраждане " против основния прокурор Иван Гешев продължи с спонтанна обсада на Съдебната палата в София.
Сподели с твоите другари
Пред постройката са се събрали членове и симпатизанти на политическа партия " Възраждане ", както и нейният ръководител – общинският консултант от Варна Костадин Костадинов.
По думи на протестиращите, те са пред кабинета на основния прокурор Иван Гешев по три аргументи: с цел да му връчат оставката за автограф, с цел да му връчат заповедта за цивилен арест и с цел да подадат сигнал за нарушаванията, които е направил.

По-рано десетки симпатизанти и представители на придвижване ”Възраждане ” се събраха пред офиса на Иван Гешев, с цел да връчат оставката му. Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов позвъни няколко пъти на звънеца пред кабинета на основния прокурор, само че никой не му отвори. След това и сигналът на звънеца беше спрян.
Днес по обед основният прокурор взе участие на съвещание на Апелативна прокуратура - София. По принцип той е в отпуск, само че формалните пояснения гласят, че работи през този интервал, освен това стремително.
Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов уточни иронично, че най-вероятно основният прокурор спи от 2 до 4 часа и по тази причина не се появява. И прикани още българи да се явяват в палатата, с цел да поддържат настояването за оставка, както и сигнала за нарушавания на Гешев.
Разследването на президента Радев, липса на инспекции против Движение за права и свободи и ДОСТ след сигнали, както и заключението, че няма проблем ГЕРБ да се финансира от непознати фондации (по сигнал на " Възраждане " ), бяха част от изредените от партията нарушавания на основния прокурор.
" Законността е най-важна, а някои хора се изживяват като Господ ", съобщи Костадинов. Искаме да знаем за какво не се проверява регистрацията на партия ГЕРБ, която съгласно думите на водача й Бойко Борисов се е случила със съдействието на две немски фондации - " Ханс Зайдел " и " Конрад Аденауер ", безапелационен е Костадинов.
" Възраждане " е измежду най-активните политически сили от началото на митингите. Освен в София, хора на партията вземат участие в демонстрациите във Варна, Стара Загора, Разград и други градове в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР