Протестът на опозицията в Белград приключи около 19.00 часа българско

...
Протестът на опозицията в Белград приключи около 19.00 часа българско
Коментари Харесай

Протестът в Белград приключи, опозиционният лидер с ултиматум към властите

Протестът на опозицията в Белград завърши към 19.00 часа българско време. Лидерът на опозиционната партия " Двери " Бошко Обрадович даде ултиматум на управляващите до на следващия ден до 16.00 часа българско време да бъдат освободени арестуваните за влизането в постройката на националната телевизия РТС. Той акцентира, че става дума за младежи на възраст сред 18 и 20 години.

 © БГНЕС
Обрадович изиска водачите на опозицията да получат достъп до предаванията и новините на държавната телевизия. Той даде обещание опозиционните водачи да продължат с митингите до изпълняването на всички техни претенции. Обрадович предизвести Вучич да не докарва в Белград своите поддръжници, тъй като това ще докара до революция.

„ Сръбският президент Александър Вучич е вманиачен, в случай че събере свои деятели и ги докара в Белград. Той желаят революция, само че ние няма да участваме в това. Когато отново се съберем, няма да има връщане обратно. Това е краят “, акцентира Обрадович.

Политическите пристрастености в Сърбия през днешния ден доближиха своята кулминационна точка след месеци на цивилен митинги, на които хиляди хора от Белград и останалите елементи на страната желаеха оставката на корумпираното и властническо ръководство на Вучич.
 Напрежение в Белград: Президентът Вучич под блокада Напрежение в Белград: Президентът Вучич под блокада
Протестите в Сърбия против президента Александър Вучич ескалираха рисково покрай точката на шупване. Опозиционни водачи и стачкуващи нахлуха нощес в...

Протестиращите нощес влязоха в националната телевизия РТС, с цел да изразят своето неодобрение от неналичието на отразяване на техните дейности от следената от Вучич социална медия.

Министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович подреди да се употребяват специфичните елементи. В Белград се разиграха подиуми на принуждение, има и задържани.

Днес по обед Вучич направи изказване, в което упрекна водачите на опозицията – Бошко Обрадович и Драган Джилас, че са фашисти и олигарси. Той даде обещание да не предава властта, даже в случай че на улицата излязат стотици хиляди хора. Неговото надменно и обидно отношение към жителите даде спомагателен заряд на протестиращите, които обкръжиха президентството с жива верига. На моменти обстановката беше доста напрегната, стигна се до конфликти с жандармерията, само че последователно нещата утихнаха и протестиращите се насочиха към полицейските сектори, където бяха арестуваните младежи.

Това даде опция на обсадения Вучич да напусне постройката на президентството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР