Протестът на медицинските сестри за по-високи заплати и по-добри условията

...
Протестът на медицинските сестри за по-високи заплати и по-добри условията
Коментари Харесай

Медицинските сестри разпънаха палатка пред Народното събрание

Протестът на медицинските сестри за по-високи заплати и по-добри изискванията на труд продължава през днешния ден пред Народното събрание. Това заяви БНР.

След вчерашната проява, в която се включиха фармацевти и чиновници в Министерство на вътрешните работи, тази заран медицинските експерти посрещат депутатите с разпъната палатка пред Народното събрание. Те са подготвили листовки за народните представители и жителите, които показват проблемите в областта на опазването на здравето.

Организаторът на митинга - здравната сестра Мая Илиева, изясни: " В 8:30 часа ще ги чакаме на вратата. Всяка заран ще бъдем тук и ще ги изпращаме след работно време с тези листовки. Ще бъдем тук в дните, в които те заседават, и в часовете, в които заседават.

Когато в Народното събрание не се организират съвещания, акцията на медицинските експерти ще бъде на столичните площади " Славейков " и " Света Неделя ", където ще раздават листовки, с цел да осведомят жителите за проблемите в опазването на здравето и ще дават отговор на техните въпроси.

Медицинските експерти, споделиха, че митингът им ще продължи, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията им.

Припомняме, митингите на медсестрите не престават от месеци. На 1 март медицински сестри излязоха на митинг пред постройката на Министерството на здравеопазването. Това се случи макар обещанието на премиера за повече средства.

Фелдшерите също показаха недоволството си пред министерството с искане да имат правото да основат независима професионална съсловна организация.

Ананиев показа данни, съгласно които в България има сериозен дефицит на медицински сестри. Средната възраст на медицинските сестри у нас 52 години, демонстрира разбор на държавните лечебни заведения, общинските лечебни заведения и заведенията, в които страната взе участие с 50% и повече. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР