Протестът на медицинските сестри за по-високи заплати и по-добри условията

...
Протестът на медицинските сестри за по-високи заплати и по-добри условията
Коментари Харесай

Медицинските сестри разпънаха палатка пред Народното събрание

Протестът на медицинските сестри за по-високи заплати и по-добри изискванията на труд продължава през днешния ден пред Народното събрание. Това заяви БНР.

След вчерашната проява, в която се включиха фармацевти и чиновници в Министерство на вътрешните работи , тази заран медицинските експерти посрещат депутатите с разпъната палатка пред Народното събрание . Те са подготвили листовки за народните представители и жителите, които показват проблемите в областта на опазването на здравето .
 Гарантирани две минимални заплати желаят медицинските сестри
Гарантирани две минимални заплати желаят медицинските сестри

Те излязоха на следващ митинг с искане за почтено възнаграждение

Организаторът на митинга - здравната сестра Мая Илиева , изясни: " В 8:30 часа ще ги чакаме на вратата. Всяка заран ще бъдем тук и ще ги изпращаме след работно време с тези листовки . Ще бъдем тук в дните, в които те заседават, и в часовете, в които заседават.

Когато в Народното събрание не се организират съвещания, акцията на медицинските експерти ще бъде на столичните площади " Славейков " и " Света Неделя ", където ще раздават листовки, с цел да осведомят жителите за проблемите в опазването на здравето и ще дават отговор на техните въпроси.
 1120 лв. стартова заплата желаят медицинските сестри
1120 лв. стартова заплата желаят медицинските сестри

Протестите не престават, увериха медсестри

Медицинските експерти, споделиха, че митингът им ще продължи , до момента в който не бъдат изпълнени настояванията им .

Припомняме, митингите на медсестрите не престават от месеци. На 1 март медицински сестри излязоха на митинг пред постройката на Министерството на здравеопазването. Това се случи макар обещанието на премиера за повече средства .

Фелдшерите също показаха недоволството си пред министерството с искане да имат правото да основат независима професионална съсловна организация.

Ананиев показа данни , съгласно които в България има сериозен дефицит на медицински сестри . Средната възраст на медицинските сестри у нас 52 години , демонстрира разбор на държавните лечебни заведения , общинските лечебни заведения и заведенията, в които страната взе участие с 50% и повече.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР