Протестът на медицинските сестри продължава и днес пред Народното събрание.

...
Протестът на медицинските сестри продължава и днес пред Народното събрание.
Коментари Харесай

Медицинските сестри разпънаха палатка пред Народното събрание

Протестът на медицинските сестри продължава и през днешния ден пред Народното събрание. Там те са разпънали палатка и тази заран посрещаха депутатите с листовки, в които изясняват проблемите в опазването на здравето.
Защо депутатските заплати са обвързани с минималната работна заплата, а на медицинските експерти не са мръднали с години. Защо не съблюдават рекомендациите на Световната здравна организация и на Еврокомисията по опазване на здравето. Знаят ли какво е съсловна организация?. Това са част от въпросите, които се съдържат в листовките, споделя БНР.
Още преди ден от Българска социалистическа партия обявиха, че поддържат настояванията на медицинските сестри и през вчерашния ден следобяд внесоха в деловодството на Народното събрание Закона за съсловните организации, който сестрите и към този момент някогашния омбудсман Мая Манолова изготвиха.
Медицинските сестри упорстват да имат персонален разговор с националните избраници, да могат да водят диалог с тях по значимите проблеми, а не да бъдат представлявани от Лекарския съюз. Следобед те ще имат среща с Комисията за неправителствените организации, а в събота и неделя ще раздават листовки на жители в центъра на София.
Във времето, когато в Народното събрание не се организират съвещания, акцията на медицинските експерти ще бъде на столичните площади " Славейков " и " Света Неделя ", където ще раздават листовки, с цел да осведомят жителите за проблемите в опазването на здравето и ще дават отговор на техните въпроси.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР