Протестът на майките на деца с увреждания ще продължи, докато

...
Протестът на майките на деца с увреждания ще продължи, докато
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания ще продължат с протестите


Протестът на майките на деца с увреждания ще продължи, до момента в който не се изпълнят настояванията за промяна, оповестиха Мая Стоицева и Валентина Ташкова – майки на деца с увреждания.

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка късно нощес, а часове по-късно министър председателят Бойко Борисов я одобри. Това се случи на четвъртата седмица от началото на митингите на майките на деца с увреждания, които излязоха на улицата след негово изявление. Вицепремиерът акцентира, че решението му е персонално и морално, не е направено под напън на премиера Борисов и е в съгласие с обединението „ Обединени патриоти ".

„ Всички се радвахме на новината за оставката, само че ми се желае да върнем фокуса, а той е промени в системата за хората с увреждания”, сподели в предаването „ Тази събота” по bTV Мая Стоицева.

По думите й Валери Симеонов е хвърлил тиня върху политическия хайлайф с изявлението си.

„ От първия ден на митинга споделяме че този език е недопустим за обществото имаше и други изявления на хора от НФСБ”, добави и Валентина Ташкова.

Според Мая Стоицева оставката на Валери Симеонов се е забавила. „ Когато някой политик го обиди по този метод, ще протестираме в негова подкрепа”, безапелационна беше тя.

След снощната оставка това беше победа за цялото общество, сподели Валентина. Показахме, че един обективен цивилен митинг може да победи, сподели тя.

„ Протестираме 26 дни за оставката на Валери Симеонов, само че години наред протестираме за промяна, държавното управление се ангажира с съответни неща и желаеме те да бъдат изпълнени. Този митинг няма да спре, това е идея която продължава”, означи Мая Стоицева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР