Протестът на майките на деца с увреждания продължава, докато не

...
Протестът на майките на деца с увреждания продължава, докато не
Коментари Харесай

Протестът на майките продължава, докато не бъде гласувана оставката на Симеонов

Протестът на майките на деца с увреждания продължава, до момента в който не бъде гласувана оставката на вицепремиера Валери Симеонов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

До тогава няма да има блокиране на булеварди, каквито видяхме през последните 26 дни, дадоха обещание майките от придвижването " Системата ни убива ".

Същевременно палатковият митинг на майките ще продължи, до момента в който не бъдат гласувани желаните от тях ремонти в Закона за хората с увреждания.

БГНЕС напомня, че вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка.

Оставката му идва след интензивни митинги на майките на деца с увреждания, които стачкуват в продължение на 26 следващи вечери, откакто вицепремиерът ги назова " кресливи дами с сякаш заболели деца ".

Валери Симеонов персонално заяви за отдръпването си в постройката на Министерския съвет нощес. " Поканих Ви, с цел да Ви оповестя персоналното си решение за оставката. Причината е медийната акция, която удря върху рейтинга на държавното управление и е спънка за естествената активност на ръководството. Това е едно от най-успешните ръководства ", сподели Симеонов и акцентира, че решението му е персонално и не е взето под напън от страна на премиера Бойко Борисов.

Той добави, че оставката му е призната от премиера Бойко Борисов.

Моята оставка ще лиши митингите от техните учредения, най-малко отчасти. Хайде в този момент да забележим дали митингите ще продължат и с какви искания. Иначе разбирам, че не съм добре признат в медийното пространство, тъй като аз съм ексцентричен политик. Няма никаква драма, не го върша под никакъв напън. Решението съм го взел след консултация с моите сътрудници, с господин Каракачанов и не под натиска на Борисов, съобщи Валери Симеонов и изброи постигнатите триумфи за времето, през което е бил вицепремиер. За миналата година и половина той направи няколкоминутна равносметка и уточни като свои триумфи решаването на етническите спорове в Асеновград, прекъсването подаряването на 700 дка на Бузлуджа, закона за шума, водоснабдяването на пункт Калотина и други /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР