Протестът на животновъдите пред Министерски съвет бе на път да

...
Протестът на животновъдите пред Министерски съвет бе на път да
Коментари Харесай

Екшън пред Министерски съвет, животновъдите опитаха да нахлуят

Протестът на животновъдите пред Министерски съвет бе на път да се трансформира в същински екшън. Гневни фермери направиха опит да нахлуят в постройката на държавното управление, откакто министър председателят Бойко Борисов не се яви пред тях, с цел да отговори на въпросите им, оповестява БГНЕС. Разярените протестиращи едвам бяха удържани от жандармерията, която предотврати тяхната офанзива.

Напрежението под прозорците на държавното управление обаче се резервира. Протестиращите скандират " Оставка ", чуват се мощни освирквания. " Искаме естествени изкупни цени на млякото. Ние работим не желаеме нищо безплатно ", споделя един от протестиращите. Любопитното е, че на площада пред Министерски съвет, с изключение на протестиращите аграрни стопани, могат да бъдат видяни и млади, яки младежи с татуировки.

Животновъди от цялата страна излязоха през днешния ден на митинг поради насилствената евтаназия на домашните животни – овце и кози, инфектирани с чум по дребните животни. Те упорстват за оставката на земеделския министър Румен Порожанов и шефа на БАБХ Дамян Илиев. Овцевъдите изляха мляко и възпламениха бала вълна пред постройката на Министерския съвет. Прозвуча погребален марш, а след него и химна на България.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР