Протестът на животновъдите от вчера (18 юли) пред Министерския съвет

...
Протестът на животновъдите от вчера (18 юли) пред Министерския съвет
Коментари Харесай

Радев: Протестът на животновъдите пред МС не отговаря на нуждите на стопаните в Странжда

Протестът на животновъдите от през вчерашния ден (18 юли) пред Министерския съвет не кореспондира въобще с потребностите на локалните стопани в региона на Странджа и с тяхното виждане по какъв начин да възстановят поминъка си. Това съобщи президентът Румен Радев.

" Този митинг единствено послужи за понижаване на напрежението, само че проблемите остават и порастват. Става въпрос за това по какъв начин тези хора, които изгубиха своя занаят, ще го възстановят. Как хората ще имат тласък да останат в този район, където това е единственият им занаят и прехранване ", сподели Румен Радев. Президентът още веднъж прикани институциите за сериозна и устойчива политика към пограничните региони.
Очаквам политика, чиито неточности да не се изкупуват с оставки, които в действителност нямат никакво значение за хората в Странджа, добави Радев.
Попитан дали тематиката за чумата по дребните преживни животни ще бъде разисквана на съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност, президентът уточни, че чака резултатите от подхванатите дейности за справяне с рецесията и по какъв начин държавното управление ще се ангажира, с цел да помогне действително на засегнатите стопани. " Хвърлянето на пари не взема решение въпроса. Първо, те са незадоволителни, с цел да компенсират действителните загуби и пропуснати бъдещи изгоди и, второ, тук би трябвало да се приложат всеобхватни ограничения, особено за този район ", прикани Румен Радев.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР