Протестът на животновъдите от цялата страна пред Министерския съвет доведе

...
Протестът на животновъдите от цялата страна пред Министерския съвет доведе
Коментари Харесай

Протестът на животновъдите ескалира, доведе до сблъсъци пред Министерски съвет

Протестът на животновъдите от цялата страна пред Министерския съвет докара до конфликти и напрежение. Движението по бул. „ Дондуков “ в региона е блокирано. Група момчета пробваха със мощ да влязат в постройката на Министерски съвет с обяснението, че желаят да беседват персонално с премиера Бойко Борисов.
Протестиращите фермери от Националната козевъдна и овцевъдна асоциация в началото се събраха под прозорците на Министерския съвет, с цел да изискат оставката на държавното управление, на министъра на земеделието Румен Порожанов, както и на всички дирекции в министерството, свързани със бранш „ Животновъдство “. Техните претенции са и за повече пари за бранша, и за смяна на политиката, водена към тях досега.
Бяха излети към 100 литра овче мляко, запалена беше и овча вълна.
Междувременно обаче се появи група от няколко момчета, които не бяха през цялото време на митинга. Те целеустремено се насочиха към централната част на полицейския кордон, който охранява митинга, и се стигна до напрежение и конфликти. Те пробваха със мощ да влязат в постройката на Министерски съвет с обяснението, че желаят да беседват персонално с премиера.
На митинга се появиха и депутати от парламентарната група на Българска социалистическа партия, както и водачът на социалистите Корнелия Нинова, която също поддържа митинга и съобщи, че е належащо да се промени държавната политика в бранш „ Земеделие “. Тя съобщи, че министър председателят Бойко Борисов би трябвало да поеме персонална отговорност за протичащото се в Ямболско и Бургаско.
По информация на протестиращите министърът на земеделието е в постройката на Министерския съвет, само че отхвърля да се срещне с хората. Нищо публично няма до този миг обаче. Очаква се въпреки всичко контактна група от управлението на Националната овцевдна и козевъдна асоциация да се опита да организира изкусен диалог с представителите на властта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР