Протестът на инициатива Правосъдие за всеки, който се организира всяка

...
Коментари Харесай

Правосъдие за всеки: Локдаун е модерната дума за нова конституция |

Протестът на самодейност " Правосъдие за всеки ", който се провежда всяка сряда пред Съдебната палата, довечера мина под мотото " Повече по този начин не може ". 

Адвокат Велислав Величков разяснява плана за нова конституция, който беше отритнат от депутатите през днешния ден. Величков съобщи: " Планът на Баце се провали. Тъжен ден за българската народна власт. Но през днешния ден към този момент не им е нужна нова конституция, тъй като си имат локдаун. Локдаунът е новата, по-модерна дума, за нова конституция ", като загатна за мекия вид на ограничавания поради ковид. Той добави: " В страната има освен болести, само че и политическа чума, отпред със законодателната и изпълнителната власт. "  

Величков прочете и приветствен адрес от Даниела Кузманова и Румен Бояджиев от ФСБ, които поддържаха настояванията на Инициатива " Правосъдие за всеки. "

Адвокат Емил Георгиев съобщи, че " гневът на хората би трябвало да бъде впрегнат, той би трябвало да бъде конструктивен, тъй като повече по този начин не може. " Адв. Георгиев добави, че митингът ще продължи, до момента в който задачата - правораздаване за всеки, не бъде изпълнена. 

От БОЕЦ оповестиха за новата си самодейност - " Часът на жителя ". От организацията призоваха хората, които не могат да бъдат на площада, всяка вечер в 19:00 ч. да скандират " Оставка ", а в случай че са в колите си - да спрат и да натиснат клаксоните си.

Адвокат Росен Рашков разяснява бездействието на институциите в последните няколко месеца и последвалия безпорядък в здравната система. Той разяснява, че " да твърдиш, че втората вълна на ковид е изненадваща е равнозначно на изненадата от снега през декември. " Рашков съобщи: " Повече по този начин не може. Останете будни. Моментът за смяна идва. Изборите идват. "

Адв. Величков разяснява: " Датата на изборите обаче не е ясна. С нов локдаун те могат да бъдат отсрочени, само че ние не би трябвало да се откажем от правото си на глас, тъй като това значи да се откажем от свободата си. " И добави: " 130 протеста пред постройката на Народното събрание и 10 седмици митинги тук не бяха задоволителни, за да бъдат изпълнени настояванията ни. След повече от четири месеца митинги те не съумяха да ни откажат нито с нова конституция, нито с полицейско принуждение, нито с оферти локдаун. Опитват се да удавят решимостта ни за смяна с нов локдаун. Подкрепяме медиците, санитарите и всички на първа линия, само че не можем да подкрепим незаконното безучастие на политиците, които не приготвиха здравната система за втората вълна на ковид. Животът и здравето ни са изложени на риск, до момента в който такива хора ни ръководят. Ние не можем да ги оставим на власт. "

По традиция митингът приключи със запалването на светлините, след което шествието се насочи към Ларгото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР