Протестът, който организира БСП в Дружба, е поредното усилие тази

...
Протестът, който организира БСП в Дружба, е поредното усилие тази
Коментари Харесай

Протестът в "Дружба", на който беше Мая Манолова, е организиран от БСП, смята Фандъкова

Протестът, който провежда Българска социалистическа партия в " Дружба ", е следващото изпитание тази партия да се показа като бранител на публичния интерес ", съобщи Йорданка Фандъкова във връзка снощната гражданска демонстрация против бъдещо строителство в парка. В нея ефективно присъединяване взе омбудсманът Мая Манолова, като прикани Столичната община да изкупи парцела от притежателите и по този начин да избави зелената повърхност от бетониране.

" Защо тъкмо в този момент взеха решение сътрудниците от Българска социалистическа партия да вършат митинг, мога единствено да предположа. Настояването да се изкупи в този миг парцелът значи гледище да се дадат едни пари на избрани хора. В " Дружба " има към 200 такива проблема, т.е. в случай че решим да решим един проблем посредством изкупуване, без да има потребност в този миг... А следва решение на съда и ние вършим всички старания да не допуснем и тази част от парка да бъде отделена и дадена за строителство ", акцентира Фандъкова.

Спорният парцел се появява след приемането на Общия организационен проект на София през 2007 година Една част от парк " Дружба " тогава е била откъсната и този парцел попада в нея. " Главният проектант на София обаче при правенето на подробния проект отхвърли да заложи застрояване в този парцел ", акцентира Фандъкова. Този отвод е обжалван и съдът излиза с решение в интерес на притежателите на парцела.

" Сега обаче основният проектант Здравков е упълномощил нов проект, с цел да можем да запазим този терен. Но и той също се апелира в съда ", сподели кметът на София. Собствениците имат правото по закон да оградят своя частен парцел, само че нямат право сега да строят в него, подсети Фандъкова. " Ние вършим всичко допустимо да не бъде дадена тази част от парк " Дружба " за строителство ", съобщи тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР