„Протестът е лявата алтернатива на статуквото. Независимо от целите на

„Протестът е лявата алтернатива на статуквото. Независимо от целите на ...

Петър Москов: Протестът е лявата алтернатива на статуквото.


„Протестът е лявата алтернатива на статуквото. Независимо от целите на този протест резултатите от него ще бъдат, че той ще бъде лаборатория на лявата политическа алтернатива в България“. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ по бТВ Петър Москов, лидер на партия Консервативно обединение на десницата (КОД) и бивш здравен министър във втория кабинет на Бойко Борисов.

„Лидерите на този протест са: президентът Румен Радев, избран от БСП, самата БСП и нещо, нарекло се „Отровно трио“, което беше предизборният щаб на Мая Манолова, а тя е БСП“, уточни Москов.

По думите му „Демократична България“ е формация, която не може да бъде представителството на българското дясно.

Москов обяви, че КОД си е поставила за цел следващите месеци да създаде нова широка дясна коалиция. Тя трябва да бъде консервативна, съсредоточена върху националния интерес политическа алтернатива, уточни лидерът на КОД.

„Още следващата седмица КОД ще излезе с декларация за основанията за формиране на такъв десен алианс, ще търсим разговори на базата на тези наши виждания с партиите в патриотичния съюз – НФСБ и ВМРО, и СДС“, заяви Петър Москов.

Източник: fakti.bg