Протестът е безсрочен и на него беше приета протестна нота

...
Протестът е безсрочен и на него беше приета протестна нота
Коментари Харесай

На зърнопроизводителите им писна! Стига с това украинско зърно!

Протестът е неопределен и на него беше призната протестна нота до земеделския министър и до служебното правителство 

Зърнопроизводители от няколко области в Северна България излязоха на митинг с искане за прекъсване на вноса на селскостопанска продукция от Украйна. Според тях вносът на пшеница и слънчоглед от украинската страна ще докара до банкрути земеделските кооперации у нас, тъй като по-ниските цени вършат българската продукция неконкурентноспособна. 

По време на митинга, при който с над 50 трактора фермери от Русе, Плевен и Велико Търново блокираха за малко пътя Русе-Плевен при свищовското село Горна Студена, те настояха и за отсрочване на стратегическия проект в земеделието. По средата на пътното платно земеделци пък изкараха агне и разляха към 20 литра мляко, а по-късно се насочиха със селскостопанската техника към селата Овча могила, Масларево и назад.

Протестът е неопределен и на него беше призната протестна нота до земеделския министър и до служебното държавно управление. За настояванията на митинга неговият координатор и ръководител на земеделската кооперация в свищовското село Александрово Димитър Димитров съобщи пред БНР: 

" Техниката ще остане тук на място, до момента в който не изпълнят настояванията - да спрат вноса от Украйна на селскостопанска продукция, и втора точка - стратегическият проект, в случай че не могат да го спрат, най-малко да го отсрочат за година-две. Искаме да ни разяснят, тъй като не е използван в нашите климатични условия. Ние като аграрни производители няма по какъв начин да го осъществим и ще загубим част от дотациите ". 

" Някой знае ли с какво се пръска продукцията от Украйна?! Те не са член на Европейския съюза и се внася поголовно - и пшеница, и слънчоглед, и подготвена продукция ", коментира пред bTV инж. Красимир Петров, зърнопроизводител от Левски. " България стана склад за украинско зърно. Пазарът се срина ", допълва Генчо Генчев, зърнопроизводител от Русенско.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР