Протестът бе организиран от сдружението “Да не унищожаваме Белград и

...
Протестът бе организиран от сдружението “Да не унищожаваме Белград и
Коментари Харесай

И в Белград вдигнаха протест срещу мръсния въздух


Протестът бе проведен от сдружението “Да не унищожаваме Белград ” и “Гражданския фронт ”. Инициаторите на митинга желаеха институциите да вземат незабавни ограничения за прекъсване на замърсяването на въздуха в цялата страна, съобщи БГНЕС. Множеството се събра пред постройката на кметството в Белград и оттова се насочи към постройката на държавното управление. “Още преди три месеца поискахме от управляващите да вземат незабавни ограничения против замърсяването на въздуха. Представихме и петиция за това с подписите на над 14 000 души, само че президентът Александър Вучич ни убеждава, че единствено 2-3 дни в годината има замърсен въздух ”, сподели Владимир Радойчич, един от уредниците на митинга.

Премиерът Ана Бърнабич по време на изключителна среща за замърсяването на въздуха съобщи, че “няма място за суматоха ”. Министърът на околната среда Горан Триван непосредствено упрекна “гражданите за замърсяването ”.

Според професор Владимир Джурджевич “проблемът съществува от години, само че никой не се пробва да го позволи ”. “Пълни нелепости са изказванията, че замърсяването на въздуха се дължи на индустриализацията и колите. Има доста по-развити страни от нашата, с доста повече коли и камиони, само че при тях няма подобен проблем ”, сподели още Джурджевич.

На 29 януари в Белград ще бъде проведен огромен митинг против замърсяването на въздуха в цяла Сърбия. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР