Протестърите срещу властта отново блокираха кръстовището при Ректората на Софийския

...
Протестърите срещу властта отново блокираха кръстовището при Ректората на Софийския
Коментари Харесай

Пак окупираха кръстовището на Ректората

Протестърите против властта още веднъж блокираха кръстовището при Ректората на Софийския университет. След като преди дни сами се отхвърлиха от блокадата на основната пътна артерия, стачкуващите я възвърнаха и даже приканиха за нощна стража. Част от палатковия лагер е шатра за спорен клуб „ Ректората “.

В 34-тия протестен ден постройката на Министерския съвет беше обстрелвана с домати, яйца и зелени бонбони. А през днешния ден се възнамерява в пространството сред Ректората и Орлов мост да бъде обособено място за спорт и четене.

Протестът под прозорците на властта, който обичайно стартира от пл. „ Независимост ” и завършва на Орлов мост, мина умерено.

Организаторите на митинга от „ отровното трио “ оповестиха, че няма да прекратят гражданското непокорство, а в противен случай - ще предизвикват всички негови прояви. Така те опровергаха изказвания в обществените мрежи, че ще се откажат от барикадите. Освен това те подадоха следващ сигнал, обвързван с корупционни практики с тол системата. Смятат, че публичните поръчки отиват при едни и същи компании.

На въпрос на националното радио какво постанова „ отровното трио “ да има дарителска сметка на името на юрист Николай Хаджигенов, те дадоха отговор, че парите им са свършили, а организирането на митингите има разноски.

За задълбочаване на гражданското непокорство и по-категорични протестни дейности след изказването на „ отровно трио “ се оповестиха протестиращите в палатковия лагер на Орлов мост. Според тях радикализацията на протестните дейности е нужна, тъй като ръководещите отхвърлят да ги чуят, само че при опазване на публичния мир: „ Цялата страна се е трансформирала в мафиотска конструкция “; „ Няма да паднат блокадите, в противен случай, ще се радикализират и както приканиха, ще блокираме институции “.

Блокади на институциите евентуално ще стартират още през днешния ден, като първата точка ще бъде Съдебната палата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР