Протест заради фалита на застрахователна компания „Олимпик“ довечера (17 август)

...
Протест заради фалита на застрахователна компания „Олимпик“ довечера (17 август)
Коментари Харесай

Ето КОЙ трябва да плати за ужилените в Олимпик

Протест поради банкрута на застрахователна компания „ Олимпик “ тази вечер (17 август) на жълтите павета се провежда в обществените мрежи. Това разгласи Нова телевизия тази заран.
Коментар на редактора
Разбира се, по остаряла традиция не беше казано нито кои са тези обществени мрежи (най-вероятно е Facebook), нито по какъв начин е озаглавено събитието. Организацията не наподобява да е доста всеобща, въпреки че 200-250 000 души изгоряха с към 600 – 800 лв. на човек, защото ще би трябвало да си създадат и нова застраховка - наложително. И тъкмо това е тъжното – че няма никакъв намек недоволството да се трансформира в сила, която да катализира нещо.
А в тази ситуация е доста и пределно ясно КОЙ е отговорен за този грабеж. Според формалното известие на Гаранционния фонд на България: " Съгласно Кодекса за застраховането Българският гаранционен фонд не покрива (не гарантира) активността на застрахователи от други страни от Европейски Съюз, които правят активност в България при правото на определяне ". Да, само че съгласно Договора за основаване на Европейски Съюз под " право на определяне " се схваща “правото на предприемане на активност от самонаето лице, както и основаването на предприятия (дружества или фирми) в друга държава-членка при изискванията, планувани от нейните закони за личните ѝ жители и предприятия " (чл. 49 по отношение на член 54).
И по този начин – преди всичко са отговорни депутатите. След като са отговорни те и не са написали закон по този начин, че да отбрани данъкоплатците, в този момент те би трябвало да платят. За да няма недоразбрали – имам предвид всички, които са били депутати в интервала 2007 – 2018 година. 2007 година, тъй като оттогава сме в Европейски Съюз т.е. за 11 години народните представители нищо не са създали. 800 лв. по 250 000 души прави 20 000 000 лв.. Сумата е приблизителна, тъй като би трябвало да стане ясно какъв брой тъкмо са потърпевшите – до последния човек! След това прибавяме и още незнайно количество милиони по договорите на лечебните заведения, които са сключили застраховка " Професионална отговорност " в " Олимпик " - като стартираме с " Пирогов ". Прибавяме, че нали се сещате - за новите застраховки някой ще би трябвало да заплати и отново няма да са Бойко, Делян, Валери, Волен, Цецо, Корнелия, Веселин и останалите!
Да не забравяме и, че крайният притежател на " Олимпик " е Диего Гонзалес Алонсо, през люксембургската компания Hispakol. През 2015 година испанската КФН издава възбрана на неговия капиталов фонд JD Business Capital да развива активност – дефинира го за финансова пирамида. Българската КФН, несъмнено, тези неща надали ги е виждала и чувала, само че пък ръководителят ѝ Карина Караинванова взема по 13 146 лв. месечно и щом не ѝ стигат да си излекува диоптрите и да си купи слухово апаратче, следва да бъде присъединена към ответниците – тези, които ще заплащат и възвръщат!
Събраното дотук го разделяме съразмерно на броя на всички, които са били депутати за 11 години, прибавяме към депутатите и министрите, тъй като в България изпълнителната власт (АЗ давам пари) управлява законодателната, слагаме и плюс на Караиванова, да не се изсулва и готово! Не е толкоз необикновено доста, че да не стане – въпреки всичко единствено Пеевски е заявил 37 000 000 лв. дял от тютюн за предходната година!
Жалкото обаче е, че няма КОЙ да принуди благите ни депутати да влязат в подобаваща роля. Защото тук към този момент е нужен пердах – крепък пердах. Както споделя шефката на Агенцията по вписванията във Фейсбук профила си – да усетят багра, да го почувстват, да го прегърнат мощно. Друг метод няма!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР