Протест в Търговище, след като пиян служител на съдебната охрана

...
Протест в Търговище, след като пиян служител на съдебната охрана
Коментари Харесай

Протест в Търговище след катастрофа с пиян служител на съдебната охрана

Протест в Търговище, откакто пийнал чиновник на правосъдната защита аргументи злополука и избяга от произшествието. Над 200 поданици и родственици на двамата потърпевши младежи излязоха тази заран пред Съдебната палата. Те се тормозят - причинителят да не остане ненаказан, защото е брат на някогашен полицейски началник и по тази причина разпънаха алегорично чадъри.

Търговище
 © Борислав Курдов / Българска телеграфна агенция
Служителят на правосъдната защита Валентин Парашкевов е блъснал с автомобил двама младежи на мотоциклет предишния петък. Избягал и се укрил. Бил е пийнал. Задържан е два часа след случая. Според полицията дрегерът е отчел 0,71 промила. Още преди приключване на 24-часовия арест обаче майката на потърпевшото момче е видяла по какъв начин той излиза от постройката на следствието. Това провокира неодобрение в обществените мрежи, а терзанието, че над него ще бъде разпънат чадър изкара хората на площада.

Миглена Цанкова, майка на потърпевшото момче: Тогава взехме решение да създадем този кротичък митинг и да вземем нещата в наши ръце.Протестиращ: „ Борим се да няма укрити доказателства, борим се да бъде уволнен дисциплинарно, борим се този човек, най-накрая да си понесе отговорността "
Младежите са настанени в болничното заведение в Търговище без заплаха за живота, само че с тежки контузии.
Бончо Стефанов - татко на потърпевшото момиче: „ Момиченцето ми е в ОАРИЛ. Събираме кръводарители. Състоянието ѝ е сериозно. Борим се "
От през вчерашния ден тече 72-часовото задържане на водача. Повдигнато му е обвиняване за транспортно произшествие по несъобразителност, при което са породени 3 междинни телесни повреди.
Драгомир Сяров, Окръжен прокурор на Търговище: Назначени са експертизи. Ще има такава и за опиати.
Предстои да бъде импортирано искане в съда за налагане на непрекъсната мяра задържане под стража на Парашкевов. От правосъдното министерство оповестиха, че той е уволнен и против него е формирано дисциплинарно произвеждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР